ye-logo.v1.2

Pianoboy, ТНМК, Анастасія Приходько, Klavdia Petrivna, «Лісапетний батальйон» Alina Pash: нова добірка української музики

Культура 3494
Перша музична добірка у Новому році
Перша музична добірка у Новому році. Фото: uamodna.com

Klavdia Petrivna випустила нові пісні 31 грудня та 1 січня

На початку 2024 року вийшло ще небагато нової україномовної музики, однак, є виконавці, які не припиняли випускати пісні навіть в святкові дні.

Під час новорічного концерту український виконавець Pianoboy та гурт Танок На Майдані Конго вперше виконали нову пісню «Легенди».

Це пісня про сьогодення, війну і людей, які загинули за Україну.

“Легенди злітають в небо, але нам залишатись тут. Робити усе як треба”, - йдеться у тексті пісні.

Співачка Анастасія Приходько та Олександр Суров (Surov) записали пісню “Холодно”, яка потрапила до українського рейтингу застосунку для розпізнавання пісень Shazam.

“Холодно - це пісня про свободу та незламність, про кожного та кожну, хто не покинув рідний дім у найскрутніші часи. Про тих людей, що не бояться ворога, бо добре знають, що всі ходять під одним небом”, - йдеться в описі до пісні.

Українська інкогніто-співачка Klavdia Petrivna разом з виконавцем Osty встигли випустити композицію у Новому році. Пісня називається “Сніг”.

Композиція вже зібрала на Youtube понад сто тисяч переглядів.

Нагадаємо, що минулого тижня у виконавців вийшла пісні “Чорні Білі”.

Співак Олександр Тесленко (Teslenko), який минулого місяця випустив трек “Стріляй”, цього тижня презентував нову композицію.

Пісня отримала назву “Не кохай”. Співачк традиційно виконує романтичні композиції.

Лідерка гурту «Лісапетний батальйон» з села П'ятничани, що на Чемеровеччині, який відомий своїми веселими та жартівливими піснями, Наталя Фаліон презентувала пісню “Мама”, яку записала разом з членами своєї родини.

Наразі ця композиція вже зібрала майже 150 тисяч переглядів.

“В репертуарі гурту “Лісапетний Батальйон” з'явилась пісня про маму. Аж через довгих 30 років моєї творчої діяльності мій син Сергій написав цю пісню. В наших піснях було все: коза, кума, зима, самогон, село, дієта, вино і багато всього іншого, а тепер є мама.

Виконує родина Фаліон. Мої діти Катерина та Сергій, невістка Тетяна, онуки Христина, Костянтин, Захар, Іван, Макар та Михайлик”, - написала Наталія Фаліон в описі до пісні.

Композицію “Забирай” випустив Laud (Владислав Каращук) та співачка Yarima.

“Іноді складається так, що рано чи пізно єдиний раціональний вихід - це відпустити людину, яку любиш”, - написав Laud у своєму Інстаграмі під презентацією пісні.

Рік тому Golubenko та Clonnex випустили пісню “Мила”. І ось новий спільний трек “Dym”.

Нагадаємо, що Давід Голубенко - це артист з Вінниці, який співає з самого дитинства. Раніше “Сайт “Є” ye.ua” писав про його пісню “Знову”, яка з першого дня почала віруситися у Тік-Тоці та набирати популярність.

Львівський романтичний співак Kosmirak (Василь Космірак) раніше працював таксистом та мріяв поїхати працювати у Польщі, доки його пісні не почали набирати перегляди. Його пісня “Моя мелодія”, про яку писав сайт “Є” ye.ua” раніше, зібрала 150 тисяч переглядів на Youtube.



Тепер співак презентував пісню “Небо”.

Alina Pash представила трек Malanka.

Жила була народна пісня, яку навчили мене співати в селі Іспас, Чернівецької області. Співали її в ніч на свято Маланки, в Щедрий Вечір. Там в Іспасі жиє один мудрець, МузИка, на вид як дуж симпатичний вусатий лиґінь, котрий може зіграти на чарці, як на сопілці, знає певно із трильйон гуцульських співаночок і робить найтрушнішу Маланку у всій Україні.


Я си пообіцяла, шо треба записати ту пісню, яка засіла в моїй голові надовго. Відрила Ableton і… враховуючи мій кручений смак і фолькольорне дикунство, замутилась із пісні даяка рейвинка”, - зазначила співачка в описі до пісні.

Vova Cigan - 17-річний блогер та співак з Тернополя, який починав співати на вулиці, а у 2023 році став випускати кліпи на власні пісні.

Сайт “Є” ye.ua” писав про його пісню “Космонавти”.

Цього тижня він разом з виконавцем LYO HAN записали композицію “Різдвяна”.

Гурт Two from Zoo, який влітку випустили пісню про “Щекавицю”, а нещодавно представили новорічну композицію “На зв'язку”, випустив ще одну святкову пісню.


Композиція має назву “Різдвяний день”.

Rohata Zhaba — молодий кантрі-фолк гуртом родом з Харкова.

І на початку року вони презентували пісню “Колискова для жаби”.

“І ми хором співатимемо її так гучно, як тільки можливо. Все, щоби Жаба точно почула і продовжувала міцно спати та бачити сни. Бо ніхто не може бути впевненим, що він не зникне, коли Жаба прокинеться. І хоч кожен день для нас - це свято її пробудження. Бо а ні час, а ні місце, а ні будь які поняття не мають ваги; вони лише є дивним дзеркалом - дзеркалом, дивлячись на яке, крізь наші очі, Жаба бачить себе. Але все ж, ми необхідно тягнемося до цієї миті буття, як до нескінченно яскравого ліхтарика. І ми співаємо щоби бути, і ми станемо самим співом у її снах”, - саме так описали пісню музиканти в своєму Інстаграмі.

У виконавця Marshroot (Михайло Творцов) вийшла пісня "Далі не буде".

Гурт Spokuta - гурт, що поєднує у своїй музиці готичне кантрі, рокабіллі, блюграс, фолк та панк-рок, з лірикою, що надихається темами південної готики.

Цього тижня у музикантів вийшов трек “Моторошний світ”.

Гурт LOVERA BREAUX випустив трек “Отрута”.

Це пісня про кохання та вплив дівчини на настрій хлопця.

La Horsa Bianca, харківський гурт, який вимушено опинився розрізненим і розділеним, випустив інструментальний альбом "Polemosophy".

Як пише видання “Неформат”, "Polemosophy" — це в неточному перекладі з грецької таке собі "знання про війну", персональний досвід. Грецькі назви треків теж метафоричні, вони натякають на ті ментальні стани, з яких ці ідеї проростали. Diaschisis — "розщеплення", Akinesis — "знерухомленість", Hyperkinesis — "метушіння", Pseudesthesia — "фантомні відчуття", та Isorropia — "рівновага".

“На альбомі "Polemosophy" нема жодного слова. У час, коли не так просто виразити свої думки й емоції, такий підхід може бути дуже плідним і для музиканта, і для слухача”, - йдеться у тексті про альбом.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую