ye-logo.v1.2

Фільм про героїв без зброї з Хмельницького покажуть на всеукраїнських телеканалах

Культура 1716
У фільмі Форма вогню головні герої не актори, а справжні рятувальники з ДСНС
У фільмі Форма вогню головні герої не актори, а справжні рятувальники з ДСНС . Фото: Кадри з фільму "Форма вогню"

«Форму вогню» покажуть в етері «Єдиного марафону».

Вже сьогодні, 15 червня, відбудеться на українських телеканалах загальнонаціональна прем'єра документального фільму «Форма Вогню». Про це сайту «Є ye.ua» повідомив генеральний продюсер фільму «Форма вогню» Костянтин Дєтковський.

«Цю історію ми вже презентували в кінотеатрах Хмельницького, Києва, Одеси, Черкас. І ось, тепер «Форма вогню» на телеканалах, - зазначив Костянтин Дєтковський. – 15 червня всі можуть побачити на власні очі, як українські рятувальники стоять на передовій у боротьбі за життя кожного громадянина нашої країни. Вони – герої без зброї».

Головні герої стрічки - зведений загін хмельницьких рятувальників, які в листопаді 2022 року в деокупованому Херсоні допомагали людям. У фільмі багато відео-реконструкцій, які знімались майже як художнє кіно. Адже, як розповідав раніше в інтерв'ю сайту «Є ye.ua» Костянтин Дєтковський: «Знімати повноцінні реконструкції поблизу фронту дуже небезпечно – це загрожує життю та здоров'ю рятувальників – учасників зйомок, та самій знімальній групі. Тому саме реконструкції ми знімали у тилових містах – в тому числі у Києві та Хмельницькому. Реконструювали все за розповідями самих рятувальників, під контролем спеціалістів ДСНС».

Допрем'єрний показ «Форми вогню» вперше відбувся 16 лютого цього року в Хмельницькому. «Головна мета фільму – розповісти про подвиг наших героїв на весь світ, - розповідав тоді головний режисер фільму «Форма вогню» Василь Київський. – Фільм спочатку знімався на англійській мові, а зараз – це адаптована українська версія. Але він був спяромований на іноземного глядача. Мені дуже хочеться, щоб люди за кордоном, коли будуть дивитися цей фільм, хотіли більше допомагати Україні, і щоб вони знали наших героїв».

Згодом, у Києві відбувся кінофестиваль «Cinema for Victory», на якому відзначили дев'ять документальних фільмів, знятих під час російсько-української війни. І серед них – «Форма вогню»

Тепер «Форма вогню» - на телебаченні. Сьогодні, 15 червня, о 22:15 його покажуть телеканали «1+1», «Інтер», «Рада», «Ми-Україна», «Єдині новини», які виходять в форматі «Єдиного марафону».

Читайте також - На честь української збірної до Євро-2024: у Хмельницькому відбулося спецпогашення нової марки

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую