ye-logo.v1.2

Klavdia Petrivna, Osty, Yaktak, Kola, Віктор Павлик, Latexfauna, DJ Korolova, Muza: нова добірка української музики

Культура 188
Соломія Опришко показала старе відео з Osty в новому кліпі
Соломія Опришко показала старе відео з Osty в новому кліпі. Фото: Youtube

Таємнича виконавиця Klavdia Petrivna випустила дуетний трек з молодим артистом OSTY. Пісня називається "Не лякай"

 Українські виконавці продовжують створювати несподівані колаборації, в тому числі з закордонними музикантами.

Таємнича виконавиця Klavdia Petrivna випустила дуетний трек з молодим артистом OSTY. Пісня називається "Не лякай".

Пісня посідає першу сходинку серед трендових композицій тижня на Youtube.

Раніше цю композицію артисти виконали під час дебютних сольних концертів Клавдії Петрівни в "Палаці спорту".


Річ у тім, що у відеороботі Klavdia Petrivna показала своє справжнє обличчя, підтвердивши, що вона – Соломія Опришко. У ролику є відео з телеграму, де ще тоді нікому невідома студентка Дрогобицького музичного коледжу імені Василя Барвінського зі своїм одногрупником Остапом виконали "Не лякай" під акомпанемент фортепіано, пише 24 канал.

Також серед популярних музичних відео на Youtube опинилась нова композиція від співачки Kristonko. Пісня називається “Хочу повірити”.


“Привіт мій слухачу! Давненько ти від мене не чув чогось веселого, легкого, що підніме настрій. Так от, я вирішила випустити саме такий сингл, який буде давати тобі тільки позитивну емоцію, відчуття легкості та того, яке наше життя прекрасне! Пісня про любов, яка має бути в серці кожного з нас! Буду вдячна за твій коментар та вподобайку, адже я все своє життя хочу розвинути українську музику і вкладаю всі свої ресурси тільки в неї”, - розповіла співачка в описі під відео.

Ще одна трендова композиція називається “Та ти шо”.

Пісня стала хітом в Тік-Ток і тепер вже збирає сотні тисяч переглядів. Також цей трек займає третю сходинку в українському рейтингу застосунку для розпізнавання пісень Shazam.

Виконавці даної композиції Banda UA.

Фіналіст національного відбору музичного конкурсу Євробачення Yaktak презентував черговий трек.



Композиція називається “Ендорфін” і зібрала вже понад 50 тисяч переглядів.

Співачка Kola (Анастасія Прудіус) презентувала трек “ШІ”, який також потрапила до трендів.


“А які у вас відносини з ШІ (штучним інтелектом)? Світ цифрових технологій відкриває безмежні можливості, але що, коли на іншому боці екрана щось більше, ніж код? У пісні «ШІ» давайте замислимося: «Як знайти баланс між віртуальним і реальним світом?». Хоч це і жартівлива пісня, вона містить глибокі роздуми про наші відносини з технологіями. Попри те, що пісня та кліп про штучний інтелект, вони створені без його допомоги. «ШІ» — не тільки фантастична історія, але й дзеркало нашої взаємодії з інтернетом”, - зазначає співачка.

Latexfauna презентувала трек Sweet.


“Нову пісню Sweet присвячуємо подільському вайбові. Ось вам the story behind. Якось директор гурту Боря щиро здивувався, що в українській мові є таке слово “натщесерце”. Його вразила вишуканість комбінаторики морфем. Зезюлєксус розчулився, шо Борис проникся естетикою укрмови й пообіцяв написати пісню зі словом “натщесерце”. “Вона має бути вишуканою, немов вірш шістдесятника”, - сказав Зезюлєксус. Сказав - зробив. Спершу написалися куплети, а приспів спочатку придумався, як соло партія Случанкевича, однак потім, гуляючи Подолом, Митя придумав лірику”, - ось так музиканти описали історію створення цієї пісні.

Наприкінці 2023 року пісня Марії Довгалюк (Domiy) під назвою “Нагадай” увійшла до всіх українських чартів та стала хітом.

Цього тижня співачка випустила композицію “Крізь дощі”.

Легендарний український співак Віктор Павлик записав пісню “Осінь”.


За словами співака, ця композиція з з репертуару харківської рок-групи «Арена».

DJ Korolova (Ольга Королова) є відомою українською DJ-кою, яка виступає на світових фестивалях.

Вона стала світовою знаменитістю, зігравши понад 100 концертів у 30 країнах світу. Цього тижня Korolova разом з німецьким продюсером Rokston переосмислили трек «Ворожила» від Go_A та Monokate.


“Ця версія, випущена на лейблі Tomorrowland Music, вражає свіжим сучасним звучанням, яке поєднує традиційні українські елементи з актуальними електронними ритмами. Результат — чудовий ф'южн, що зберігає оригінальний дух пісні та водночас дає нове дихання електрофолку”, - така реакція на нову роботу була у організаторів Atlas Festival.

Нагадаємо, що оригінальна версія пісні Vorozhyla є саундтреком до фільму “Довбуш”.

Хмельницька співачка Яна Загоруйко знову змінила музичний псевдонім. Ya Svoya тепер офіційно зветься Muza.

Цього тижня співачка представила першу пісню під новим творчим ім'ям. Композиція називається “Оберіг”.

Michelle Andrade цього тижня випустила трек “Краля”.


“Хочеться, щоб дівчата слухали пісню «Краля» та відчували свою жіночу силу. Бо я задумувала її як нагадування про те, що кожна з нас уже красива і цінна сама по собі. Нас люблять не за наші досягнення, а просто тому, що ми є. А впевненість у собі з'являється тоді, коли починаєш любити та цінувати себе”, - зазначила співачка.

Виконавець Chekson презентував новий трек та кліп на нього — “Тільки за тебе”. Виконавець називає нову роботу казкою, яка створена в майстерні диких ідей. Режисером кліпу став Олександр Гірченко.


«Ми вирішили продемонструвати слухачу та глядачу відеокліп найвищого ґатунку, вся ця пауза була пов'язана саме з цим. Я нікуди не пропадав, з початку цього року я повністю віддавав себе даній роботі, важливо навіть не скільки грошей було витрачено, а скільки творчої енергії я вклав» — розповідає виконавець.

Разом із режисером Олександром Гірченко команда надихалася старими фільмами про середньовіччя з елементами фентезі, тому у відеороботі є відсилки на такі фільми як «Леді Яструб», «Сьома печатка», «Горбань із Нотр-Дама», пише видання Лірум.

Chekson каже, що музику він створював, аби вона звучала, як саундтрек до таких фільмів, але на новий лад: «Я постійно боявся зіпсувати все якимись панчами, деякі частини перероблювалися з нуля безліч разів, було приємно трошки погратись у Ганса Ціммера. Думаю, для тих хто втомився від одноманітних тікток-хітів це буде приємною розрадою».

Виконавець Levchenko записав трек “Побратим”.


Пісня присвячується військовим, які зараз захищають Україну від російських агресорів і які можуть розраховувати на підтримку побратимів під час виконання завдань.

Співачка Yagoda затанцювала, а Макс Леонов - хореограф, переможець «Танців з зірками»- заспівав. Так створилася нова, нестандартна колаборація в українському шоу- бізнесі.


Артисти записали спільну пісню “Трава”.

Ще одна колаборація українських артистів - постпанк-гурт BaWN та виконавець Туди-сюди і смерть записали спільний трек.


Композиція називається “Я бачу тебе”.

Білий Бо ( Богдан Слодиницький) — український музикант, саундпродюсер, репер, співак і автор пісень. Учасник хіп-хоп колективу BOTASHE, заснованого у 2021 році, разом з Тасею та Шершнем і творчого об'єднання «Братське Коло».

Цього тижня він представив пісню “Над океаном”.

Молодий полтавський музикант Ігор Кайдаш представив трек “Я не хочу бути один”.

Це пісня про трансформацію почуттів людини від бажання бути одному до навпаки - мати когось поруч.

Одеський гурт Electrobirds та співачка Околиця записали спільну пісню “Станемо іншими”.

“Що робити, якщо шляхи розходяться і перетворюються на лабіринт, а збудована з граніту любові та підтримки споруда виявляється Вавилонською вежею і ви починаєте говорити різними мовами? Що робити, коли відпускати нестерпно боляче, але всі спроби врятувати стосунки виявляються марними: відпустити, чи вперто штовхати вгору камінь надії?

Ця історія знайома багатьом з нас. Вона не тільки про біль та сумніви, але й про рішучість, сміливість рухатись вперед в нове і невідоме та про чесність одне з одним і з самим собою”, - розповіли музиканти про сенс нової пісні.

Виконавець Temstime презентував трек “10 разів”.

“Доля є найскладнішою в розумінні. Найскладнішою мораллю, яку не прорахувати й яку не дізнатися наперед. Я звертався 10 разів. Думав, вона не чує. Думав, вона мій ворог.

А вона чує все. Погано то чи добре - ще не знаю. Про це моя пісня”, - написав виконавець в описі до відео.

Репер Гаррі Шульц записав дісс на блогера та співака Олександра Волошина. Нещодавно український блогер-мільйонник Олександр Волошин зняв 45-хвилинне відео, в якому запевнив, що був змушений незаконно виїхати з України через цькування. Волошин, який у липні цього року потрапив до бази "Миротворець", відкрито заявив, що втік з України. Блогер зазначив, що приводом для втечі стало цькування його в медіа та соцмережах після влучання російської ракети по лікарні "Охматдит". Тоді в короткому відео він закликав до переговорів з Росією на умовах агресора.

І ось Гаррі Шульц в традиційній для реперів манері звернувся до блогера через трек “Волошка”.

Інший репер Міша Правильний цього тижня роздумував над долею топ-корупціонерів в новій пісні “Хоакін”.

І про те, що не завжди, навіть, в Україні для корупціонерів все буде так, як вона запланували.

Пилип Дьяченко зі Слов'янська випускає музику під псевдонімом Typeled.

Раніше сайт “Є” ye.ua писав про його альбом “Паперові міста”.

Цього тижня вийшла композиція “Плівки”.

Співачка Zelenooka випустила трек "Коли немає сил"

“Безкрає жовте поле, світанкове небо”, які є уособленням свободи. Ця картинка була у моїй голові, коли я писала пісню, бо саме таке небо я бачила в дитинстві, коли їхала на велосипеді працювати на поле і мріяла, що одного дня стану співачкою.

Цей відео-кліп ілюструє різні етапи досягнення мрії через танець: подолання перешкод, сумніви та зусилля. У відео важливу роль відіграє небо в різний період — коли воно є чистим і безхмарним над головою і коли його немає”, - розповіла співачка.

Виконавець Андрій Дмитренко (Adm:t) випустив мініальбом “В кубі”, увесь так чи інакше пов'язаний із війною. Тут флешбеки зі служби, спогади і мрії про мирне життя.

Основний трек називається “Флешбеки”.

Також до альбому увійшла композиція “Метаморфосінь” написана на слова поета Максима Кривцова, який загинув у січні 2024 року.

Гурт Флайза заснований у 2000 році і досі випускає нові пісні.

Цього тижня вийшла пісня “У тебе є ти”.

Liana Spelas - українська співачка з Кропивницького. Сайт “Є” ye.ua писав про її пісню “Солодка кров”.

І ось нова композиція “Безсоння”.

Київський гурт “Стратослав” записав сторітеллінг на тему “Секс в плацкарті”.

Це ще одна пісня з незвичними історіями від українців.

Vitryla - музичний виконавець, з міста Ромни, що на Сумщині. Справжнє ім'я Олександр Строй.

В травні сайт “Є” ye.ua писав про альбом цього музиканта, який він присвятив Харкову.

Цього тижня він представив композицію “Ти є все”.

Соліст гурту Quest Pistols Антон Савлепов (Savlepov) випустив новий трек “Лід”.


«Лід» — мій всесвіт, що приваблює і відштовхує, мої почуття і відчуття сьогодення. Робота надто об'ємна та з багатьма пасхалками. Все у ній підбиралося за відчуттям, рандомно. А потім з'ясувалося, що все мало значення і сенс. Подібними перфомансами я розмовляю зі своєю аудиторією і в сторіз моїх соцмереж", - зазначив Савлепов, пише Radioclub.

Метал-кор гурт Grayshapes презентував трек “Завтра (не) настане”.

“Раптова втрата близької людини залишає травму. Цей трек — спроба зафіксувати той момент, коли надія здається втраченою, але потім з'являється нове розуміння і віра, що смерть — це не кінець”, - зазначили музиканти.

Молодий виконавець Артем Ягубець активно виступає лише два роки.

Цього тижня вийшла його композиція “Дощ”.

Alina Pash перебралася до США і створює англомовні треки. Нова композиція називається Bad witches.

«Bad witch» — моє особисте феміністичне свято. Це моя терапія, і, як ви бачите та чуєте, це надзвичайно весело. Занадто довго я закривала своє справжнє я, вважаючи, що маю бути ідеальною, завжди «хорошою дівчиною». Але з «Bad witch» я пускаю на волю свого звіра, даючи собі — і будь-кому іншому, хто резонує з ним — свободу прийняти кожен аспект того, хто ми є”, - зазначила співачка.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую