ye-logo.v1.2

Виставка живопису «Сусіди» об’єднала художників-хохлів

Культура 2784

Принаймні так висловився один із відвідувачів презентації, яка відбулася в приміщенні обласного художнього музею.

Такого масштабного проекту у Хмельницькому не було вже давно: 125 полотен розмістили одразу у трьох виставкових залах. І хоча гості й скаржилися на те, що багато хмельничан і гадки не мають, де у їхньому місті знаходиться художній музей, але поціновувачів живопису у цій царині мистецтва зібралося чимало.
Зустріч минала по-сусідськи тепло й привітно. Художники Олександр Антонюк і Автанділ Гігаурі не могли наговоритися з давніми знайомими, фотограф Костянтин Жданов, не прихопивши із собою фотокамери, впритул розглядав живописні полотна, у той час, як начальник обласного управління культури та туризму Ірина Трунова роздавала гостям сувеніри і грамоти.
Автор ідеї та куратор виставки «Сусіди» голова Львівської обласної організації Національної спілки художників України Микита Олег Теодорович зауважив, що геніальна думка, хоча й народжується в одній голові, але лише дві-три і більше – можуть розвинути її до подібних масштабів.
«До участі ми запросили по двадцять художників із дев’яти західних областей України, – розповідає пан Теодорович. – Виставка задумана як пересувна, її передбачається показати у різних обласних центрах західного регіону нашої країни. Стартувала вона 19 серпня у Львові, потім «переїхала» у Вінницю, опісля Хмельницького – вирушить до Тернополя».

Коментарі:

Serhio 09.12.2011 11:43

Обидно :(

fcpk_forever 09.12.2011 11:12

мабуть, фотографа не було:)

Serhio 08.12.2011 15:19

А почему нет фото? Или было запрещено снимать?

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую