ye-logo.v1.2

Хмельницькі письменники не пастимуть задніх

Культура 3777
Фото: автора

Минулого тижня у монотеатрі «КУТ» письменник Сергій Пантюк презентував книжку «Війна і ми», присвячений війні на Кавказі, конфлікту в Придністров’ї та глобальній війні людини зі світом.

Презентація відбулася у затишній камерній атмосфері. послухати уривки з роману і поставити запитання автору завіталаі молодь, і старше покоління, серед інших хмельницький письменник Василь Горбатюк, а також творчий наставник Сергія Пантюка відомий хмельницький поет Микола Мачківський.
Автор роману мешкає в Києві, але сам походить із села Сокілець на Дунаєвеччині, тож часто навідується в рідні краї.
Сергій Пантюк також давно працює з творчою молоддю, а віднедавна займає посаду секретаря Національної спілки письменників України по роботі з молодими авторами. Нині збирає інформацію про молодих літераторів, творчі об’єднання. Ми поцікавилися, наскільки яскраво на мапі творчої молодої України представлена його мала Батьківщина. «Хмельниччина у цьому плані вельми показова, тут завжди було творче середовище, – відзначив Сергій Пантюк. – Олег Стріхар, має книжку, живе зараз у Кам’янці-Подільському; Валя Бендюг, має книжку, десь тут працює журналістом; Таня Землякова, має книжку, навчається в Києві; хмельничанин Гриць Семенчук, ще не має книжки, але відомий у багатьох середовищах як цікавий поет; хмельницька поетка Надя Сель, зараз у Києві; активний хлопець Микола Палига; Лариса Подкоритова, дуже цікава авторка, зараз десь викладає. Це ті, кого я знаю, насправді, середовище значно більше, тож задніх пасти Хмельниччина не буде».

Автор Любов Багацька
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую