ye-logo.v1.2

Море музики, фольклору та майстер-класів

Культура 2824

У теплу пору року не обов'язково вирушати за кордон, аби набратись вражень. Достатньо буде відвідати кілька вітчизняних фестів у мальовничих місцинах. Тим більше, що масових літніх заходів з року в рік дедалі більшає. “Проскурівський телеграф” пропонує читачам відвідати деякі з них.

28 червня-30 серпня - Summer Sound Festival-2012, Одеська область, курорт Грибівка, пляж "Європа". Це фестиваль сучасної молодіжної музики, спорту і пляжного відпочинку, один із найбільш масштабних і тривалих в Україні міжнародних музичних опен-ейрів. На фестивалі будуть представлені всі напрями сучасної музики: Rock, Dance, Hip-Hop, New Wave, Love, Реггі та ін
У рамках Summer Sound Festival 2012 виступлять Dave DK і RE: Axis, Mays, ABOVE & BEYOND, Jerry Ropero, Tom Novy, Mark Knight, Joachim Garraud, Antoine Clamaran і Gramophonedzie, Moonbeam і Popov, Aly & Fila, Dj Kubikov, Garage Sound System, Dj Aligee, Dj Chin@, Dusty Kid, Alex Gaudino, Chuckie, Richard Durand, Cosmic Gate та ін.
Квитки: 125-250 грн. (на один день), 300-400 грн. (4 дні), 400-500 грн. (на тиждень).

6-8 липня у с. Ломачинці Сокирянського району Чернівецької області на базі туристичного комплексу “Услад” проходитиме фестиваль скульптури і мистецтв “Petromania”.
Під час фестивалю відбудеться святкування Івана Купала, різні ігри та забави, тому дійство пройде під назвою “Petromania: Купальське коло”. Організатори обіцяють приготувати найбільший в Україні казан кулішу та зафіксувати це у Книзі рекордів України. Розважатимуть гостей гурти “Toporchestra” та “Black Stars” і Олег Скрипка у ролі ді-джея.

7-8 липня - “Лудинє-фест”, перший на Гуцульщині фестиваль автентичного та сучасного одягу з фольклорними елементами (Косів, Івано-Франківська обл), присвячується цьогоріч традиційному весіллю. Цей фестиваль покликаний продемонструвати розмаїття народного строю в селах Гуцульщини, багатогранні вміння майстрів народної творчості, які працюють у цій царині, привернути увагу молоді до автентичного одягу, вкотре довести туристам та гостям краю, що Косів — найбільший центр прикладного мистецтва в Карпатах.

10-14 липня - “Джазове літо в Україні-2012” - новий літній фестиваль, який пройде в чотирьох містах України. У ньому візьмуть участь Рой Ассаф - фортепіано (Ізраїль-США), Офер Ассаф - саксофони (Ізраїль-США), Джонатан Волтзок - тромбон (Ізраїль-США), Kiev Big Band (Київ) і Біг Бенд Володимира Алексєєва (Миколаїв), Арк Овруцький - контрабас, бас-гітара (Україна-США), Сергій Манукян - вокал (Росія).
10 липня о 21.00 в Києві в “Клубі 44” відбудеться урочисте відкриття фесту. А наступного дня о 19.30 в приміщенні Національної музичної академії - гала-концерт.
12 липня, 20.00, клуб “Бернадацці”, м. Одеса.
13 липня, 19.00, м. Миколаїв - гала-концерт в обласному палаці культури.
14 липня, 19.00, м. Сімферополь — завершення фестивалю гала-концертом в Кримсько-татарському театрі.

12-16 липня – молодіжний фестиваль “Шипіт” (водоспад Шипіт, с.Подобовець, Закарпаття). Фестиваль для креативної молоді, яка полюбляє відпочивати на природі й відриватися на повну.

12-16 липня – “Артполе-2012”, с. Уніж (60 км від Івано-Франківська).
Міжнародний фестиваль “АртПоле” цьогоріч буде знову на березі Дністра. У програмі багато іноземних та наших гуртів: Mitch&Mitch (Польща), Transglobal Underground (Великобританія), українські гурти “ДахаБраха”, “Перкалаба”, “Бурдон” та інші. Організатори обіцяють також театралізовані дійства, ленд-арт і різні майстер-класи.
Квитки: 220-280 грн.

14 липня - “Global Gathering-2012”, м. Київ, аеродром "Чайка".
Вшосте на аеродромі “Чайка” відбудеться грандіозний британський музичний фестиваль просто неба - “Global Gathering”. Це 16 годин свободи, літа, музики й танців, на які так чекають усі шанувальники танцювальної музики. Музичний супровід від декількох десятків провідних діджеїв світу, серед яких Chase & Status live (Великобританія), Gareth Emery (Великобританія), Netsky (Бельгія), Gui Boratto (Бразилія), Феррі Корстен та ін.
Квитки: 400-550 грн.

20-22 липня – Міжнародний фестиваль мистецтв “Fort.Missia” - один із найпотужніших і найкреативніших фестивалів України.
Четвертий фестиваль мистецтв проведуть у селищі Попович Мостиського району на Львівщині, неподалік пункту перетину кордону Шегині. Місце унікальне тим, що там у фортах, збудованих у часи Першої світової війни, митці створюють інсталяції. І час проведення фесту - єдина можливість побачити форти, бо в звичний час вони закриті.
Цьогоріч фест розширять на польський бік — у форт Borek, розташований за кілометр від кордону. Крім мистецьких акцій, будуть концерти українських та польських рок-зірок, майстер-класи тощо.

22 липня – Міжнародний фестиваль фольклору “Етновир” (Львів), що вибухає яскравими барвами щорічно.
Протягом фесту відбудуться колоритні виступи колективів, марш-паради учасників головними вулицями міста, презентація кухні народів світу, вечори дружби та танцювальні майстер-класи. Планується, що на фестиваль завітають фольклорні колективи з багатьох країн світу, зокрема, таких як Мексика, Мартініка, Ізраїль, Македонія, Португалія, Франція, Італія, Іспанія, Республіка Бурунді, Чехія, Польща, Індія.

22-26 липня – VII Міжнародний фестиваль незалежного кіно “КіноЛев” (Львів).
Цей щорічний фестиваль незалежного ігрового, анімаційного та документального кіно, заснований у 2006 році, має на меті формувати середовище вільного самовираження у кіно і вільної дискусії на широку гуманістичну тематику довкола кіномистецтва.
У програмі фесту: молоде українське кіно, ретроспектива фільмів патрона фестивалю 2012 року – Сергія Параджанова, “Інший погляд” - сучасне авторське кіно Грузії, тематична програма “Кіно і формат”, ретроспектива Клода Шаброля (спільно із Французьким альянсом), дитяча програма “КіноЛевчик” (спільно із фестивалем кіно і музики “Трансатлантик” і кінофестивалем для дітей і молоді “Ale Kino!” (Польща)).

25 липня - “Tuborg GreenFest-2012”, м. Київ, НСК “Олімпійський” (вул. Велика Васильківська, 55, ст. метро “Олімпійська” й “Палац спорту”).
Легендарна американська група “Red Hot Chili Peppers” уперше виступить в Україні в рамках щорічного музичного фестивалю “Tuborg GreenFest”. Вони презентують у Києві свій новий альбом “I'm with You”. Також на сцену головної спортивної арени країни вийдуть групи “Kasabian” і “The Vaccines”.
Квитки: 300-1550 грн.

26-29 липня – Міжнародний фестиваль короткометражних фільмів “Wiz-Art” (Львів).
Це дійство складатиметься з кінопоказів, майстер-класів, музичних та кіноперформансів відбудеться у різних локаціях Львова. Центральне місце проведення - Палац мистецтв. Почесними членами журі стануть: відомий французький режисер і мандрівник Вінсент Мун, ісландська режисерка, переможниця багатьох міжнародних кінонагород Ізольда Уґадоттір, а також один з кураторів програми Київського міжнародного кінофестивалю “Молодість” Ілько Ґладштейн.

27-29 липня - “Сусідній світ-2012”, Крим, Чорне море, м. Керч, міський пляж SunDali
Триденний фестиваль музики й актуального мистецтва, міжнародний open-air, що поєднує в собі відпочинок на морі, сучасну музику, відео- та арт-мистецтво, виступи діджеїв, поетичні читання та спортивні заходи.
На фестивалі цьогоріч виступлять Noize MС, Гуф, Animal ДжаZ, 7000$, СЛОТ, Tracktor Bowling, Сергій Бабкін, "Серебряная Свадьба", Alai Oli, Валентин Стрикало та інші гурти з України й Росії.
Квитки: 500 грн. (на три дні).
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую