ye-logo.v1.2

“Вишита Україна” популяризує українське вбрання

Культура 3152

Вперше у Хмельницькому відбулася Всеукраїнська акція “Вишита Україна”, яка має на меті ознайомити громадськість з українськими традиційними костюмами етнографічних груп, об’єднати українців навколо власної культури. Її організувала національна скаутська організація України “Пласт”.

На стадіоні “Поділля” пластуни розклали конструкції з натягнутими банерами із зображеннями чоловіка та жінки в традиційних українських костюмах різних етнографічних груп. Усього було представлено 9 банерів з одягом Буковини, Галичини, Гуцульщини, Поділля тощо. В обличчях персонажів прорізали отвори, щоб будь-хто зміг сфотографуватись на згадку. А пластуни рекомендували розмістити цю світлину як аватар на своїй інтернет-сторінці у соціальних мережах, аби показати красу нашої культури.
“Ми мали на меті популяризувати Україну, культуру, розмаїття національного одягу. Довести, що бути українцем - це модно, стильно і завжди актуально, - каже Юлія Кокоячук, станична Хмельницького осередку національної скаутської організації України “Пласт”. - До того ж, це ще один спосіб заявити про себе, про нашу діяльність, показати, що ми робимо”.
До речі, подібну акцію пластуни планують провести у Хмельницькому національному університеті.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую