ye-logo.v1.2

Євромайдан у Хмельницькому: після ночі прокинулася «Батьківщина»

Євромайдан 3636
Фото: webcam.guru.ua

Сьогоднішній Євромайдан планують поєднати із Днем пам’яті жертв голодоморів.

Станом на 12.00 на майдані у Хмельницькому було майже півсотні осіб, частина з тих, які ночували у наметовому містечку і частина тих, які вже підтягнулися до них зранку. За попередніми даними в наметах ночували близько тридцяти осіб. Разом з учасниками акції, цілодобово чергують партульні. Щоправда сидять у автомобілі, який припаркували біля приміщення Фонду держмайна.
Зараз на майдані Незалежності встановлені вісім наметів «Свободи» та чотири – «Батьківщини» і три туристичних намети, в яких ночували учасники акції.
Очевидно Батьківщині вже «спустили згори» вказівку виходити на майдан, бо вчора, у телефонній розмові, в.о. голови обласної організації ВО «Батьківщина» Валерій Лесков зазначив, що «поки нічого про акцію не чув, якщо скажуть виходити, то вони (партійці – авт.) організовано вийдуть на майдан». В «Ударі» ж повідомили, що партійних наметів встановлювати не будуть. Вчора кілька представників партії були на майдані, а сьогодні о 13.00 вони долучаться до акції вже більш масово.
До речі, у більшості обласних центрів Євромайдан проходить без партійної символіки: прапорів, наметів... У Хмельницькому ті ж свободівці пояснюють присутність на майдані наметів з партійною символікою тим, що «інших не маємо, а на майдані має бути наметове містечко».
«Якби у нас були військові намети, ми б встановили їх, а оскільки маємо лише такі, то обходимося ними", – пояснив Олександр Симчишин.
За його ж словами, зараз (станом на 12.00) на площі не багато людей.
«Якщо врахувати тих, хто сидить у наметах і тих, хто на вулиці, то десь з півсотні набереться», – повідомив свободівець.
Стосовно ж організованих мітингів чи палких промов, то учасники акції припускають, що активно люди почнуть збиратися ближче до першої-другої години дня.
Учасники акції планують провести короткий мітинг і вже потім долучитися до поминальної ходи до 80-х роковин пам'яті жертв голодоморів.
Як відомо, захід розпочнеться о 15.00 на майдані Незалежності України. Згодом Скорботна хода за участю керівництва міста та області, представників громадських об’єднань та релігійних конфесій, свідків Голодомору 1932-1933 років та політичних репресій, громадськості вирушить від майдану Незалежності вулицями Соборною та Проскурівською до пам’ятного знаку «Ангел Скорботи», де вшанують померлих від голодомору хвилиною мовчання та покладуть траурні вінки, квіти, композиції з житніх та пшеничних колосків, встановлять лампади та свічки.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую