ye-logo.v1.2

Свобода «вистрілила» на попередження

Євромайдан 2979
Ігор Сабій нагадав чиновникам, що вони не зобов
Ігор Сабій нагадав чиновникам, що вони не зобов'язані виконувати злочинні накази. Фото: з архіву редакції

Нардеп Ігор Сабій направив депутатське звернення, щоб попередити політичні репресії активістів Євромайдану.

Депутатські звернення свободівець надіслав прокурору Хмельницької області Сергію Соляру, начальнику управління СБУ у Хмельницькій області Віктору Крайтору та начальнику УМВС в Хмельницькій області Сергію Шутяку. Про це повідомляє прес-служба ВО «Свобода».
У зверненні зазначено, що до Ігоря Сабія «надійшла інформація щодо можливого переслідування за політичні переконання та активну участь в регламентованих Конституцією України мирних акціях протесту та зборах громадян членів політичних партій, активістів та учасників Євромайдану у Києві, Хмельницькому та райцентрах Хмельницької області».
Мова нібито йде про відкриття кримінальних проваджень за сфабрикованими справами, переслідування, виклики на допити тощо. 
Свободівці повідомляють про створення спеціальних оперативних груп із працівників прокуратури, обласного управління УМВС, управління СБУ в Хмельницькій області, завданням яких є максимальний збір інформації про діяльність молодіжних громадських організацій, народних депутатів України, депутатів місцевих рад Хмельницької області тощо.
«Виходячи із вищенаведеного, прошу Вас у межах своєї компетенції, згідно з Законом України «Про статус народного депутата України» надати мені спростування чи підтвердження вищенаведеної інформації. У разі підтвердження прошу надати копії розпоряджень, наказів, згідно яких здійснюються оперативні заходи, можуть відкриватися кримінальні провадження, проводитися допити і т.д. Прошу надати інформацію, чи дотримуються вимоги ст. 253 КПК України про повідомлення осіб, щодо яких проводилися або проводяться негласні слідчі (розшукові) дії», – пише у зверненні свободівець Сабій.
Він також, між іншим, нагадав, що згідно із ст. 60 Конституції України ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочині розпорядження чи накази, а за віддання чи виконання явно злочинного наказу чи розпорядження настає юридична відповідальність.
У «Свободі» повідомили, що конкретні факти переслідування за активну участь у Євромайданах є, хоча прізвищ не називають.
 

Коментарі:

Владимир 18.12.2013 12:58

"...згідно із ст. 60 Конституції України  за віддання чи виконання явно злочинного наказу чи розпорядження настає юридична відповідальність".
То що, можно сподіватись, що за заклик до блокування роботи адмінистративних будівель на "святу трійцю" справу заведуть!)
Давно пора!!!

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую