ye-logo.v1.2

Журналісти Хмельницького: Міністра Захарченка - у відставку (ВІДЕО)

Євромайдан 4606

З такою вимогою представники засобів масової інформації прийшли під стіни обласної міліції

Сьогодні, 25 грудня журналісти Хмельницького прийшли під стіни обласного УМВС з вимогою до Міністра Віталія Захарченка "набратися мужності і подати у відставку".

"Хто наступний?" та "Захачренка у відставку!" - такі плакати тримали в руках представники ЗМІ, паралельно підписуючи звернення до міністра. 

У зверненні, під яким підписалися 16 присутніх на акції журналістів та редакторів, йдеться про те, що останні події в країні показали неспроможність міліції повноцінно виконувати свої обов'язки  по захисту громадян.

"Останньою краплею для нас, журналістів, став той факт, що в ніч на 25 грудня неподалік Києва невідомі чоловіки жорстоко побили нашу колегу - журналістку та громадську активістку Тетяну Чорновол. І це після того, як Тетяна за декілька годин до цього оприлюднила власне розслідування про те, де живе Віталій Захарченко. Збіг обставин? Споодіваємося. Але саме міністр внутрішніх справ безпосередньо відповідає за мир та спокій в нашій державі. Саме міністр внутрішніх справ безпосередньо відповідає за безпеку журналістів. Всі злочини, які були скоєні проти журналістів за останній місяць в нашій країні, ми пов'язуємо виключно з професійною діяльністю наших колег..." - йдеться у зверненні.

Від начальника обласного УМВС Сергія Шутяка журналісти вимагали не допустити подібних злочинів на Хмельниччині та передати текст звернення особисто міністру Захарченко.

"Нагадуємо, що журналіст - це не одна людина, а сотні, тисячі, а то й мільйони людей, які читають, слухають і дивляться новини, які для них готує журналіст. Якщо на теренах Хмельницької області журналістів будуть бити, залякувати, погрожувати їм, ми вимагатимемо і відставки начальника управління МВС у Хмельницькій області", - заявили журналісти.  

"Це маразм вже у цій країні! Шкода, що наша обласна спілка журналістів уже не здатна на принципові заяви, але дякувати Богу, що є журналістські колективи, які здатні донести свою позицію до читачів і до громадськості. Нам зараз треба бути разом, бо агонія нинішньої влади затягується", - зауважив редактор міської газети "Проскурів" Богдан Теленько.

Разом із тим, журналісти зазначили, що на Хмельниччині, випадків побиття, дякувати Богу, не було, а співпраця із міськими та обласними правоохоронцями, у період Євромайданів, викликає більше гарних слів і похвали, ніж негативу і претензій.

"Те, що відбулося і відбувається у Києві, воно нас лякає... І мовчати про це ми не можемо, бо це наші колеги, і не важливо де вони, у Києві, Львові, Івано-Франківську чи іншому місті, вони наші колеги по цеху. Ми підтримуємо їх", - заявив редактор обласного тижневика "Газета Поділля" Володимир Гординський.

Речник обласного управління МВС Інна Глега повідомила, що Сергія Шутяка на місці немає, але в телефонному режимі він запропонував журналістам зібратися і обговорити ситуацію що склалася.

"Ми обов'язково прийдемо. Відразу, наступного дня, як Захарченко напише заяву", - погодилися представники ЗМІ.

Тим часом голова обласної спілки журналістів Йосип Ядуха у телефонній розмові повідомив, що про ситуацію з Чорновол чув лише із розповідей. Чи планує "офіційна" журналістська спільнота, хоч якось відреагувати на ситуацію що склалася, не лише із побиттям, але й загалом із журналістами, які постраждали протягом місяця на Майданах, Йосип Іванович повідомив: "нічого сказати не можу, бо я за межами міста, завтра вам зателефоную, після того, як пораджуся із колегами". 

P.S. Шановні журналісти! Якщо ви, з різних причин не мали змоги долучитися до акції, поставити свої підписи під зверненням, але маєте таке бажання, зголосіться! Контакти маєте... як, в принципі гідність і сміливість, не сумніваюся у цьому! 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую