ye-logo.v1.2

Обласне управління юстиції відмовилося скасовувати реєстрацію місцевих організацій Партії регіонів

Євромайдан 2912
Фото: obljust.rv.ua

Та зазначають, що осередки політичних партій можуть припинити свою діяльність лише за рішенням суду або керівного органу партії.

«У зв'язку з вимогами хмельницького Євромайдану скасувати реєстрацію місцевих осередків Партії регіонів, Головне управління юстиції у Хмельницькій області інформує про відсутність повноважень останнього для здійснення дій щодо скасування реєстрації зазначених осередків. Чинне законодавство України передбачає два шляхи припинення діяльності місцевого осередку політичної партії: з ініціативи відповідного керівного органу партії та на підставі рішення суду про заборону діяльності», - йдеться у повідомлені головного управління юстиції у Хмельницькій області.

В управлінні зазначають, що політична партія може бути заборонена в судовому порядку за поданням центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації (легалізації) об'єднань громадян, інших громадських формувань, чи Генерального прокурора України у випадку порушення вимог щодо створення і діяльності політичних партій.

«Відповідно до статті 4 закону України «Про політичні партії в Україні» втручання з боку органів державної влади та органів місцевого самоврядування або їх посадових осіб у створення та внутрішню діяльність політичних партій та їх місцевих осередків забороняється та тягне за собою встановлену законом відповідальність», - повідомляє головне управління юстиції у Хмельницькій області.
 

Нагадаємо, Народна рада заборонила на території Хмельниччини діяльність Партії регіонів та Комуністичної партії.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую