ye-logo.v1.2

Що відбувається в Україні

Євромайдан 4138

Майдан стояв не за зміну облич біля годівниці. Головна мета Майдану – справжня, а не бутафорська революція.

(Оригінал російською мовою можна прочитати тут)

У цьому пості спробую адекватно і неупереджено пояснити, що відбувається в Україні. Пост призначений, в основному, моїм російським друзям і людям, які хочуть отримати максимально об'єктивну картинку того, що відбувається в Україні.

Що було

Був Янукович та його ненаситне сімейство, яке грабувало Україну так, як її грабували за часів хана Батия. Навіть якщо це моє художнє перебільшення, то невелике. Грабіж був такої сили, що українці не змогли витерпіти ще один рік до президентських виборів і повстали проти Януковича раніше. Це народне повстання проти тирана, що втратив будь-які гальма і нічого більше. Так, за цим повстанням стоять великі світові гравці та українські олігархи, вони будуть намагатися отримати з цього свої вигоди, на те вони і гравці, але той, хто думає, що Майдан зібрався за гроші – ідіот, і читати цей пост таким людям не варто, це марна трата часу.

Майдан і Євромайдан

Майдан за Європу припинився 30 листопада. Все, що відбувалося потім, – не за Європу і не за одностатеві шлюби – це повстання проти тирана, який усіх дістав своєю жадібністю і тупістю. Тому ті, хто продовжує вести в мережі пропаганду проти Євросоюзу, – заспокойтеся. В Україні трохи краще вас знають ціну Європі.

Логіка людей, присутніх на Євромайдані

Логіка була проста. Янукович – повний мудак, але нехай підпише договір з Європою. Через рік ми його переоберемо, а договір буде працювати.
Після кривавого і нечувано жорстокого розгону Євромайдану 30 листопада, де зібралися, в основному, проєвропейськи налаштовані студенти, зібрався другий Майдан, на який прийшли вже дорослі дядьки і тітки з конкретним наміром викинути Януковича геть за свавілля.
Це те, що лежить на поверхні і що можна легко перевірити, тепер переходимо до того, що залишилося за кадром.

США і Євросоюз

Під час акцій протесту США і Євросоюз зробили все для того, щоб залишити Януковича президентом України до 2015 року. Саме вони через українську опозицію всіляко стримували Майдан від радикальних дій, штурму офісу Президента і його резиденції Межигір'я.
Чому вони не хотіли відставки Януковича? Головним чином тому, що боялися революційного хаосу. Швидше за все мали місце якісь таємні домовленості з Путіним. І ще, західні політики не хотіли брати на себе відповідальність за нову українську владу. Так, як не дивно для наших місць проживання, є ще в світі політики, які бояться відповідальності.

В.В. Путін

У грі навколо України брало участь 2 шулери. Янукович – він думав, що він найхитріший шулер, і Путін, який робив вигляд, що вважає Януковича найхитрішим шулером.
Путін грав за Януковича. Грав він за нього не від великої любові, а тому що грати в Україні за Путіна більше нікому. Так, Янукович – це дуже дорога політична повія, але Путіну вибирати більше ні з кого. Більше у Путіна партнерів в Україні немає.
А все тому, що хитрий урка Янукович (щоб було зрозуміло, що це за персонаж, скажу тільки, що 2 його легендарні тюремні ходки – абсолютна правда, а його табірна кличка «Хам») відправив головного спаринг- партнера Володимира Володимировича до в'язниці. Звуть партнера, а точніше партнерку – Юля. Янукович ізолював Юлю і таким нехитрим способом залишився єдиним, з ким Путін міг вести темні газові і не тільки газові оборудки в Україні.
У грудні місяці 2013 року, в самий розпал протестів, які вже змітали його владу, Путін обіцяє Януковичу небачений кредит у розмірі 15 мільярдів доларів. Для розуміння важливості моменту – Путін видає шахраєві, на якому ніде ставити клейма, – 15 ярдів зелені!
Єдине, що повинен був зробити в обмін на кредит Янукович, – розігнати Майдан і вступити до Митного Союзу. Коли мова йде про розгін – це сотні, якщо не тисячі вбитих. Втім, після Беслану навряд чи це хоч якось може бентежити Путіна. У Київ спішно прибувають фахівці з ФСБ і починається підготовка операції по розгону Майдану.
16 січня 2014 специ з ФСБ проштовхують через український парламент закони, які майже точнісінько повторюють ті, що були прийняті в Росії. Заборона на мітинги і демонстрації, кримінальна відповідальність за спроби повалити владу і таке інше в тому ж дусі.
Але московські корифеї знову не врахували того, що українці – це не росіяни. І вже 19 січня українці показали московським чекістам майстер-клас на вулиці Грушевського. Росіяни після прийняття законів, що обмежують їніх права, не зробили нічого, українці відповіли коктейлями Молотова на Грушевського і захопленнями обласних адміністрацій.
Правди заради треба сказати, що московські чекісти діяли в зв'язці з донецькими бандитами, які й є істинними господарям Партії Регіонів. Бандити – це буквальний термін, а не думка автора статті.
Подальший хід розвитку події всім відомий – криваве протистояння на Майдані 19 лютого і втеча Януковича.

Про перемогу Майдану

Вкрай недоречно вважати втечу Януковича і його заміну на Кличка/Яценюка/Тимошенко – перемогою Майдану. Майдан стояв не за зміну облич біля годівниці. Головна мета Майдану –справжня, а не бутафорська революція.
Глобально мету Майдану я б сформував так: «Держава служить людям, а не люди служать державі».

Крим

Багато хто зараз розмірковують, яка муха вкусила Путіна і навіщо він почав військову авантюру в Криму. Версію про фашистів і бандерівців, які їдуть вбивати кримчан і всіх російськомовних я коментувати не буду. Це повна маячня, а пост цей я пишу для людей, у яких з головою все гаразд і які на подібну нісенітницю не ведуться.

Чого ж хоче містер Путін?

Для початку невеликий ліричний відступ. Путін – типовий параноїк. Порівнювати його з Гітлером цілком коректно. Я думаю, що Путіну десь навіть лестить таке порівняння. У порівнянні Путіна і Гітлера є кілька важливих деталей. Російську імперію створили і зробили власне імперією німці. Росіяни в цій імперії були в якості рабів. Є думка, що в такій же якості вони перебувають і зараз, але це – окрема тема. Путін – типовий комуністичний продукт. Між нацизмом і комунізмом істотної різниці немає – суть і природа їх однакова. Німецький нацизм вже в минулому, а російський комунізм ще ні. Всі заяви путінських пропагандонів – це чистої води плагіат з промов нацистів. Пости обдовбаних путінською пропагандою малоліток мало чим відрізняються від того, що говорили німецькі підлітки в епоху нацизму. Німецькі сисунці проклинали англійців, путінські сисунці проклинають американців. Все настільки примітивно і нецікаво, що навіть немає бажання з ними сперечатися, і ми повернемося до героя дівочих мрій Аліни.

Отже, чого хоче Путін:
1. Не допустити Майдану в Росії.
2. Знищити Україну.
Якщо Путін зможе вирішити ці завдання, він отримує ще 2 супербонуси:
1. Продовжить свою абсолютну владу ще на 10 років
2. Поверне Крим до складу Росії і стане національним героєм на довгі десятиліття, а може і сторіччя. У зв'язку з катастрофічною нестачею в Росії справжніх героїв не виключаю варіант, що навіть на тисячоліття, але зараз це не так важливо.
Як бачите, для вирішення цих завдань йому потрібно поставити на коліна Україну. І діяти треба негайно.

Чому Путіну треба поспішати:
1. Захід заявив про надання Україні величезної фінансової допомоги. Йдеться про суму близько 40 мільярдів доларів. Якщо Україна отримає ці гроші – Захід ніколи не дозволить Путіну вводити сюди не те, що війська, а навіть голосно розмовляти в бік України. Ніхто не дозволить рвати на частини того, хто винен великі гроші.
Ніяких проросійських сил в Україні немає. Виняток тільки Крим. І щойно революційна влада в результаті виборів стане повністю легітимною і візьме ситуацію під контроль, вводити війська буде безглуздо. Це буде тупа агресія бика, а з пунктом першим – неадекватного бика.

Завдання Путіна номер один – розв'язати в Україні громадянську війну.

План дій простий як лопата. Нічого нового. Все те, що застосовували Гітлер і СРСР у Фінляндії, Судетах, Австрії, Прибалтиці, Польщі, Афганістані.

Навіщо Путіну громадянська війна в Україні :

1. Показати, до чого доводять Майдан і революція
2. Показати, що українці не можуть керувати своєю державою, щоб Захід вмив руки і закрив очі на операцію, аналогічну чеченській.
3. Довести ситуацію до тієї точки кипіння, коли народ України сам попросить у нього військової допомоги. Простіше кажучи, вбивати до тих пір, поки не попросять захисту у своїх же вбивць.
Ось така проста, невигадлива схема в типово гебістському стилі. Все як вчили в школі КДБ. Розв'язуємо війну і починаємо голосно боротися за мир.
Це не пряме військове вторгнення. Якби збиралися робити вторгнення, не ховали б обличчя і не знімали б шеврони. Завдання інше – спровокувати громадянську війну в Україні.
На першому етапі план не спрацював. Причина в тому, що українці просто не захотіли вбивати один одного за таке чмо як Янукович. Українці по-різному ставляться до Майдану, але Януковича однаково ненавидять все. І на Сході, і на Заході України. На Сході України у Януковича ще залишилися виборці, які йому вірять. Але ніхто не хоче розв'язувати війну через таку мерзоту як Янукович. Навіть Беркут, який зганьбився по повній програмі, його зневажає.

Чим Майдан загрожує Путіну

Для відповіді на це питання потрібно зрозуміти, що ж таке український Майдан.
Невірно вважати, що Майдан – це місце, де в Києві збираються люди, незадоволені владою. Майдан, як місце збору незадоволених, Путіну не страшний. Йому страшний Майдан як інформаційний вірус. Майдан, який знаходиться в головах людей. Щойно люди зрозуміють, що будь-яку владу можна поставити раком, якщо вона не подобається, – Путіну прийде кінець. І не тільки Путіну, а взагалі всій путінській системі в Росії.
І не треба спокушатися тим, що на Майдані стоїть не весь народ. Не купуйтеся на ці дешеві інформаційні трюки. Майдан тим і страшний для Путіна і його камарильї, що вихід на вулиці навіть 1 відсотка здатен обвалити всю систему влади. Не просто Путіна, якого чекісти знайдуть ким замінити, він ніякий не месія, а СИСТЕМУ. Систему, з якою вони отримують дику корупційну ренту в Росії.

Що маємо в Україні на сьогоднішній день

Крим
Місцеві проросійські патріоти – безмозка, злодійкувата стадо баранів, не здатне навіть влаштувати пристойну провокацію. За 20 років щедрого багатотисячного фінансування Кремля вони не змогли зібрати навіть одного загону штурмовиків. Путіну довелося ганебно переодягати своїх десантників і оголошувати їх загонами кримської самооборони.
Якщо Путін і правда анексує Крим – перше, що я зробив би на його місці, втопив би все керівництво Криму і Чорноморського флоту в морі. Всіх до одного. Коли в Україні була тверда влада ці нікчеми сиділи по норах і мовчали, а забігали ці щури тільки тоді, коли дозволили старші щури. Загалом, якщо Путін їх не втопить, Криму хана. Крім злодійства ця компанія більше нічого не вміє.
Військові України не стали повторювати помилок Саакашвілі і відразу відповідати військовим ударом на агресію. Замість вогню нова українська влада оголосила себе жертвою і вже 4 дні весь світ спостерігає як російські вояки влаштовують клоунаду в Криму, а Путін перед всією світовою спільнотою виглядає ідіотом. Відкликані вже троє послів з Росії (США, Канада і Британія )!
В результаті перевдягнені російські десантники четвертий день метушаться по Криму і схоже вже самі починають казитися від такої шизоидной війни. Ще трохи – і хлопці нап'ються і почнуть відстрілювати тих, хто втягнув у їх в цю ідіотську авантюру.

Нібито проросійський Південний Схід

У Росії багато хто вважає, що Південний Схід спить і бачить себе в складі Росії. Я сам народився в Луганську, тому маю інформацію, щоб говорити по суті, а не пропагувати те, що подобається особисто мені.
На Південному Сході України сформувалися дуже потужні ФПГ, яким все подобається в Україні, які не хочуть ніякої Росії і, тим більше, не хочуть ніякого Путіна.
Ні за яку російську мову, берізки, балалайки і георгіївські стрічки вони до Росії не підуть. Навіть якщо Путін буде давати їм безкоштовний газ – не підуть. Якщо їм запропонувати вибір жити з бандерівцями або з Путіним – оберуть бандерівців.
Головна причина, через яку Південний Схід України не піде в Росію:
В Україні господарі української Південного Сходу – повні господарі життя. У Росії господарі життя – чекісти. І ніхто з українських олігархів ніколи при здоровому розумі і в тверезій пам'яті не захоче піти в підпорядкування Путіну, Сечіну, Суркову або комусь іншому. В Україні олігархи призначають президентів, депутатів і міністрів. І ніколи вони ні до якої Росії не приєднаються. Тому що в Україні вони все, а в Росії вони – слуги Путіна.
Оскільки серед еліти та жителів Південного Сходу бажаючих починати громадянську війну за приєднання до Росії не знайшлося, московським чекістам довелося привозити таких з Росії. У Луганськ та Харків прибули бригади найманців, близько двох тисяч осіб, які й влаштували погроми, провокації і штурми обладміністрацій. У Харкові ці відморозки вбили двох людей.
Міліція не діє, тому що після Майдану взагалі боїться лізти в політичні розбірки. А частина ментів знаходиться на прямій службі у ФСБ.
На цьому тему відділення Південного Сходу від України вважаю закритою. Так, там є люди, які хочуть до Росії. Але хочуть і можуть – це речі різні. Ми говоримо про тих, хто може.
Якщо Путін хоче приєднати до Росії цю територію – шлях тільки один, військове вторгнення. Підтримки серед людей там немає і не буде.

Решта України

Вся інша Україна від дій Путіна перебуває м'яко кажучи в шоці. Питання вступу до Митного Союзу закрите раз і назавжди. Питання вступу до НАТО – вирішене. Питання введення віз і встановлення справжнього, а не бутафорського кордону з Росією – вирішене.
А найголовніше – закрите питання цивілізаційного вибору України. І це все за кілька днів маневрів Путіна по Криму. Путіну треба дати звання Героя України. Він за кілька днів зробив те, що всі українські політики, разом узяті, не змогли зробити за 20 років нової української ери незалежності. Путін об'єднав Україну. Об'єднав проти Росії і на користь своїх заклятих конкурентів з Європи та США, але об'єднав ж. Мені цікаво, на кого цей хлопець працює?

Висновки для України

Зараз в Україні дуже багато людей обурюється підступністю і жорстокістю Путіна. Я теж обурююся, Путін негідник і злочинець. Але мені хочеться сказати про інше.
Мені хочеться сказати, що Україна сама винна в тому, що трапилося. Винна еліта і винен народ. Винні в тому, що 20 років не займалися своєю країною, не створили нормальну армію, нормальну міліцію, чесні суди і не вибрали розумний парламент. Хоча виборів вже було багато і вибирати було з кого.
Якщо Україна буде успішною країною – ніяки й сепаратизм їй не страшний. Можна проводити хоч сотню референдумів в будь-якому регіоні, і люди скажуть «ні» сепаратизму.
Путін не може вторгнутися до Польщі, Чехії або Литви. Але Путін чомусь може вторгнутися в Україну. Вторгнутися можна тільки на життєвий простір слабака. І агресори типу Путіна це знають.
Висновок з цих подій для мене очевидний – потрібно створювати нормальну країну. Наші вороги – це наші вчителі. Путін показав усім українцям, що може статися, якщо замість створення сильної держави і сильної нації ми будемо займатися дурницями. Грати в ігри з дияволом. А Путін і є слуга диявола.
Всі каверзи з ним потрібно припиняти раз і назавжди. Газ повинен коштувати стільки, скільки він коштує. Купуватися і продаватися за простою і зрозумілою всім схемою. В ідеалі ціна газу повинна бути прив'язана до ціни нафти. Тоді не буде цих корупційних ігрищ навколо газу. Так як їх немає навколо поставок російської нафти в Україну. Дорого купувати в Росії газ – купіть у росіян Газпром.
Україна повинна припинити розриватися між Європою і Азією. Вступити в НАТО і стати для початку асоційованим членом Євросоюзу. Дуже сподіваюся, що нове покоління українських політиків буде розуміти і реалізовувати ці прості істини.

Мої міркування з приводу долі Криму напишу в наступному пості, кому цікаво підписуйтесь тут або на Facebook.

Буду радий поспілкуватися і побачити в числі передплатників і друзів адекватних людей.

Олексій Заводюк, веб-девелопер, програміст, музикант, блогер, громадський активіст.
facebook.com/alex.zavodyuk
 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую