ye-logo.v1.2

Замість ювілейного фесту – віче

Афіша 2815
Фото: архіву редакції

Через останні події на Сході організатори перенесли фестиваль «Стародавній Меджибіж» на наступний рік.

Цьогорічний ювілейний фестиваль середньовічної культури «Стародавній Меджибіж» мав стати найчисельнішим та найяскравішим заходом за весь час його існування. Проте святкувати в той час, коли зі Сходу України щодня надходять повідомлення про загиблих та поранених, не дуже доречно. Тому, після довгих вагань, організатори вирішили перенести фестиваль на 2015 рік. Про своє рішення вони повідомили на офіційній сторінці заходу у соціальній мережі. А 23 та 24 серпня планують зібратись у Меджибожі на віче.

«Друзі, маємо повідомити вам рішення, яке нам далося дуже нелегко, – йдеться в оголошенні на офіційній сторінці ювілейного фестивалю «Стародавній Меджибіж» «ВКонтакті». – Святкування 10-ї річниці фестивалю «Стародавній Меджибіж» вирішено перенести на 2015 рік. Ми плануємо провести масштабний міжнародний фестиваль та створити для вас грандіозне свято, яке в час, коли гинуть наші співвітчизники, буде не дуже доречним.

Так, ми провели цього року два фестивалі, сподіваючись що ось-ось настане мир. Але мир не настає, тому зараз в пріоритеті має бути захист Вітчизни, а гучні та веселі святкування будуть ще гучнішими і ще веселішими, коли Україна буде вільною і мирною.

Для того ж, щоб не порушувати традицію, ми все ж таки зберемося у Меджибожі 23 та 24 серпня на дружнє Віче для того, щоб побачити старих друзів, обговорити плани на майбутнє та відзначити День незалежності України. Також ми проведемо збір коштів на підтримку нашої армії.
Всі наші зобов`язання перед учасниками фестивалю (в тому числі, перед торговцями, ремісниками, музикантами) ми зберігаємо. Придбані квитки будуть дійсні і в 2015 році (квиток, придбаний на одну особу, буде дійсний на дві).

Програма зборів.

Субота, 23 серпня. Заїзд, розселення учасників в Замковій вежі, шатрах або наметах. Дружнє спілкування, прогулянки Меджибожем. 19.00 – офіційне Віче, вшанування Героїв. По закінченню офіційної частини – дружнє застілля, спілкування біля багаття, нічний «оупен ер» перегляд фільмів з минулих фестивалів та іншого кіно.

Неділя, 24 серпня. Об 11.00 – підняття прапора, вшанування Дня незалежності України. Вільна програма та роз’їзд по домівках».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую