Гаряча тема:
- Війна
Цей сирний десерт — близький родич всім нам відомої сирної запіканки, проте не поступається останній, а у чомусь навіть і перевершує її. Чізкейки відрізняються різноманітністю начинки, яка може містити як фрукти, так і овочі і навіть горіхи. Я ж приготувала його із малиною і гірким шоколадом. Поєднання вийшло нереально вдалим!
Інгредієнти:
1,5 склянки крихти пісочного шоколадного печива на кшталт «Орео», 2 ст. л. вершкового масла, 350 г вершкового сиру (я брала жирний домашній сир + 3-4 ст. л. вершків), 0,5 склянки цукру, 2 ст. л. борошна, 1 ч. л. ваніліну, 200 г гіркого шоколаду, 4 яйця, 3-4 ст. л. малини (у мене «ожиномалина» - малина схрещеними з ожиною).
Приготування:
Змішати крихту від печива з вершковим маслом кімнатної температури.
Утрамбувати цю суміш на дні раз’ємної форми для торта (застелити її пергаментом).
Духовку розігріти до 160ºС. Випікати основу 10 хвилин.
Сир ретельно збити в блендері, щоб не було жодної грудочки (маса має нагадувати крем-чіз або «Маскарпоне»). Додати жирні вершки, цукор, ванільний цукор і продовжити збивання міксером до утворення однорідної повітряної суміші.
Консистенція — густа сметана (якщо у вас вершковий сир, то його потрібно просто збити з цукром). У сирну суміш додати борошно і збити масу міксером до однорідності. Шоколад розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
Вбити у сирну масу по одному яйця і продовжувати збивати міксером. Влити розтоплений шоколад і ще раз збити. Додати малину і обережно перемішати.
Залити начинку на охолоджену основу.
Випікати ще 30-35 хвилин.
Поставити чізкейк у холодильник на 4 години і лише після цього зняти краї з форми. Зробити візерунки шоколадним топінгом і прикрасити малиною.
Ще більше рецептів чізкейків: банановий чізкейк, гарбузовий чізкейк з корицею, кавовий чізкейк.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: