ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

ПІСНА ВИПІЧКА: Шоколадно-кавові кекси із вишнями

26 Березня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 23595
І не зважаючи на те, що порція не маленька, з'їдаються кекси практично миттєво.
І не зважаючи на те, що порція не маленька, з'їдаються кекси практично миттєво. Фото: автора

Смачні, апетитні, дивовижні! Всі три поєднання – мої улюблені!

Хочу вас пригостити моїми новими пісними кексиками. І не зважаючи на те, що порція не маленька (у мене вийшло – 22 штуки), з'їдаються вони практично миттєво. Повірте, я сама з'їла одразу три! Потім взяла себе в руки й сказала: «Стоп! А фігура? А іншим залишити?» Але потім, все ж таки, на ще один спокусиласяlaughing Кекси дуже смачнючі, якби сама не готувала, нізащо б не здогадалася, що вони пісні.

Інгредієнти:                

500 г заморожених вишень (або у власному соку),

1 склянка соку, який стік після розморожування та видалення кісточок з ягід (або вишневого компоту),

0,5 склянки цукру (якщо у вас компот, тоді цукру менше),

2 ст. л. меду,

0,5 склянки рафінованої олії,

1 ст. л. какао (з гіркою),

1 ч. л. розчинної кави,

1ч. л. соди,

кориця, ванілін,

борошно («скільки візьме» - написано у рецепті; у мене пішло 2 склянки).

Склянка – 250 мл.

Приготування:

Змішати мед, цукор, олію і вишневий сік (компот).

Поставити на маленький вогонь і трішки розігріти до розчинення цукру. Потім зняти з вогню й охолодити. Додати у суміш соду (маса посвітлішає і спіниться).

Всипати какао, каву, ванілін та  корицю. Перемішати. Просіяти борошно (додавати поступово, поки тісто не буде нагадувати густу сметану). Все ретельно змішати. Наприкінці додати вишню й ще раз обережно перемішати.

Розкласти тісто у формочки для кексів (силіконові я нічим не змащувала, а в залізні встелила пергаментні тарталетки для кексів). Тісто має доходити трішки вище, ніж до половини формочок – кекси дуже ростуть. Випікати в розігрітій до 180°С духовці приблизно 25-30 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку).

Готові кекси охолодити.

Полити пісною глазурью або просто посипати цукровою пудрою!

Як готувати пісну шоколадну глазур дивіть в рецепті: Пісний кавовий монастирський пиріг.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: частину своїх кексів посипала пудрою, а для сина, який не постить приготувала крем на основі вареного згущеного молока: змішала в сотейнику згущене молоко, розчину каву, какао та трішки вершкового масла. Все на око та без цукру. Вийшла смачнюча помадка!

Прикрасити можна вишеньками.

 В кекси із дірочкою по серединці залила крем просто у неї. Вони моїм солодкожкам сподобалися найбільше, адже крем чудово доповнює смак шоколаду й вишні:

пісні рецепти, пісна випічка, пісні страви, піст, солодка випічка, пісні шоколадно-кавові кекси з вишнями, випічка з вишнями, вишня, пісна трапеза, пісна шоколадна глазур

Коментарі:

  Так  Ні, дякую