ye-logo.v1.2

У Хмельницькому просто неба встановлять 10 метрових писанок та одну двохметрову

Афіша 3415
У місті буде створено Великодню писанкову композицію просто неба
У місті буде створено Великодню писанкову композицію просто неба. Фото: depo.ua

Хмельничан і гостей міста запрошують на фестиваль «Великодній дивосвіт».

 У день християнського свята Благовіщення 7 квітня в Хмельницькому вируватиме фестиваль писанок «Великодній дивосвіт». У програмі свята майстер-класи з писанкарства, художнього розпису та багато цікавинок.

Як повідомляють у міській раді, відкриття фестивалю відбудеться на майдані біля кінотеатру імені Т.Г.Шевченка. Вперше у цьому році у місті буде створено Великодню писанкову композицію просто неба, яка включатиме 10 метрових писанок, ексклюзивно розписаних учнями та викладачами початкових мистецьких шкіл та студентами Хмельницького національного університету, та світлодіодну красуню – писанку висотою 2 м, понад тисячу писанок, розписаних юними хмельничанами.

А ще арт-об’єктами з писанковим декором стануть одразу два автомобілі, які учні дитячої школи мистецтв та дитячої школи мистецтв «Райдуга» розпишуть під відкритим небом. Традиційно пройдуть майстер-класи за участю викладачів образотворчого мистецтва початкових мистецьких навчальних закладів, на яких всіх бажаючих ознайомлять з технікою розпису та використанням подільських кольорів та символів у розписі писанок.

Організатори сподіваються, що фестиваль «Великодній дивосвіт» в історичному центрі нашого міста приверне увагу до правічних українських традицій, а диво-писанки створять справжню атмосферу Великодня, подарують всім щирі позитивні емоції, стануть прекрасною фото зоною та гарним подарунком для хмельничан та гостей міста і започаткують ще одну традицію у культурно-мистецькому житті Хмельницького.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую