ye-logo.v1.2

У Старому замку Кам’янця-Подільського туристам влаштували «Археологічний пікнік»

Туризм 3687
На території фортеці розклали виставку
На території фортеці розклали виставку. Фото: автора

Тут працює кухня XVII століття, кузня і виставка технологій минулого.

 Відкриття туристичного сезону в Кам’янці-Подільському в самому розпалі. У Старому замку сьогодні, 22 квітня, туристів і містян зацікавлюють стародавніми механізмами, ремеслами і рецептами страв. Саме зараз «палає» старовинна глиняна пічка, в якій, якщо не буде дощу, спечуть хліб.

За словами директора заповідника, фестиваль експериментальної археології «Археологічний пікнік» проводиться вже вчетверте. Його ідея – один із видів історичної реконструкції, коли відтворюються процеси давніх ремесел.

У цій печі пектимуть хліб

«Тут кілька експериментів, які під кінець дня зіллються в декілька більших. От зараз сохне наша нова хлібна пічка, до вечора там буде закладка хліба. Мука для нього мелеться завдяки туристам. Також працює похідна кухня XVII століття, там хлопці серед усього іншого кують наконечники стріл. Поруч – стіл, на якому вистругуються древки для стріл. Тут вариться дьоготь. Збиратимемо їх за двома технологіями», - розповів директор Кам'янець-Подільського музею-заповідника Олександр Заремба.

Охочих подивитися на давні механізми зібралося чимало

Крім того, в стінах фортеці можна побачити, як готують свічки, обробляють дерево і плетуть гобелени. Можна навчитися середньовічні каліграфії і поставити сургучну печатку. Для дітей є археологічний майданчик, де шукають артефакти.

Тут кують наконечники для стріл

Фестиваль триватиме упродовж дня, і подивитися цікавинки можуть встигнути ще всі охочі (Старий замок, вул.Замкова,1).

Дітей вчать каліграфії зі справднім пером

А тут виготовляють гобелени

На території замку готують їжу і працюють стародавні ремісники

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую