ye-logo.v1.2

Заборону на продаж алкоголю вночі можуть скасувати

Суспільство 2507
Місцева рада не має повноважень самостійно встановлювати постійну заборону продавати алкогольні, слабоалкогольні напої та пиво
Місцева рада не має повноважень самостійно встановлювати постійну заборону продавати алкогольні, слабоалкогольні напої та пиво. Фото: rbc.ua

Антимонопольники рекомендують органам місцевого самоврядування припинити антиконкурентні дії.

 На Хмельниччині окремі міські, селищні ради встановили часові обмеження щодо продажу спиртних напоїв. Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України рекомендувало їм припинити антиконкурентні дії. Про це йдеться у повідомленні обласного відділення відомства.

«Такі обмеження встановили Хмельницька, Кам’янець-Подільська, Нетішинська, Городоцька, Старокостянівська міські ради, Старосинявська та Сатанівська селищні ради. Дії органів місцевого самоврядування надають окремим суб'єктам господарювання переваги, які ставлять їх у привілейоване становище стосовно конкурентів», - кажуть антимонопольники.

Відповідно до чинного законодавства, органи місцевого самоврядування не наділені повноваженнями самостійно визначати місця, в яких продаж алкогольних напоїв обмежується або забороняється. Крім того, зручний для населення режим роботи спеціалізованих магазинів, спеціалізованих відділів, секцій інших форм власності встановлюється виконавчими органами сільських, селищних, міських рад за погодженням з власником цього об’єкта.

«Водночас вказані повноваження стосуються встановлення саме режиму роботи, але не обмеження на реалізацію певного виду товарів у визначений органом місцевого самоврядування проміжок доби. Отже, місцева рада не має повноважень самостійно встановлювати постійну заборону продавати алкогольні, слабоалкогольні напої та пиво, в тому числі у певні години доби», - зауважують у Антимонопольному комітеті.

Антимонопольники додають, що органи місцевого самоврядування не надали жодних документів, які б засвідчили погодження режиму роботи з підприємцями, які торгують алкогольними напоями. Відтак, встановлення постійної заборони щодо торгівлі спиртним без погодження з власником виходить за межі повноважень органу місцевого самоврядування.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую