ye-logo.v1.2

На Дністрі влаштують сплав проти будівництва ГЕС

2223
Акція об
Акція об'єднає усіх, хто прагне зберегти Дністер. Фото: з архіву

Долучитися запрошують усіх бажаючих.

Люди з різних куточків України зберуться разом для сплаву Дністром і зустрічей з мешканцями міст і сіл, які мешкають в зонах, де заплановано будівництво каскаду ГЕС.

«Наша мета - об’єднати зусилля і скоординувати дії для захисту Дністра. Долучитися до акції може кожна людина, громадське об’єднання чи група – на весь маршрут, на один день чи на окрему зустріч», - йдеться у повідомленні громадської організації руху добровольців «Простір свободи».

За словами активістів, програма розвитку гідроенергетики, яка передбачає будівництво каскаду з шести ГЕС у Дністровському каньйоні, несе загрозу як річці, так і жителям довколишніх сіл, оскільки буде знищено близько 200 кілометрів природного русла Дністра.

Акцію ініціюють і підтримують рух "Простір свободи", WWF в Україні, Інститут Центральної Європи, Зелений рух Буковини, низка ЗМІ та інших організацій і спільнот України.

Громадська акція-сплав «Збережемо Дністер», яка покликана об’єднати зусилля активістів з усієї України з прагненнями зберегти Дністер, проходитиме на проміжку річки від Галича до Заліщиків з 14 по 21 липня, та від Заліщиків до Хотина - з 23 по 27 липня.

Долучитися до неї запрошують усіх бажаючих.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую