ye-logo.v1.2

Втрати ворога на ранок 15 червня

Суспільство 458
Українські воїни продовжують стримувати ворога, який на залишає спроб окупувати нові території
Українські воїни продовжують стримувати ворога, який на залишає спроб окупувати нові території. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сили оборони продовжують протистояти окупантам.

 Вчора, 14 червня, Повітряні сили та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили 15 районів зосередження особового складу, три засоби ППО, три артилерійських засоби, два склади боєприпасів та ще один важливий об'єкт противника. Такі дані наводять у Генштабі ЗСУ.

Протягом минулої доби противник завдавав по території України шість ракетних ударів із застосуванням 17 ракет. Крім того, зафіксовано 38 авіаударів із використанням 57 КАБів. Задіяв 490 дронів-камікадзе. Разом з тим, ворог здійснив понад 3000 обстрілів по позиціях наших військ та населених пунктах із використанням різних типів зброї. Відбулося понад вісім десятків бойових зіткнень.

За інформацією Генерального штабу Збройних Сил України, загальні орієнтовні втрати окупантів з 24 лютого 2022 року до ранку 15 червня 2024 року склали (інформація уточнюється, адже підрахунок ускладнює висока інтенсивність боїв):

• особовий склад — орієнтовно 525 тисяча 150 осіб (+1090);
• танки — 7 тисяч 956 одиниць (+20);
• бойові броньовані машини — 15 тисяч 263 одиниці (+29);
• артилерійські системи — 13 тисяч 855 одиниць (+37);
• реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) — 1 тисяча 103 одиниці (+2);
• засоби протиповітряної оборони — 853 одиниці (+4);
• літаків — 359 одиниць (+0);
• гелікоптери — 326 одиниць (+0);
• безпілотники оперативно-тактичного рівня — 11 тисяч 148 одиниць (+51);
• крилаті ракети — 2 тисячі 293 одиниці (+7);
• кораблі/катери — 28 одиниць (+0);
• підводні човни – 1 одиниця (+0);
• автомобільна техніка й автоцистерни — 18 тисяч 911 одиниць (+57);
• спеціальна техніка — 2 тисячі 322 одиниці (+12).

Ситуація на різних напрямках станом на вечір 14 червня

На Харківському напрямку російські окупанти три рази за підтримки авіації намагалися штурмувати позиції наших підрозділів в районах Вовчанська та Тихого. Усі ворожі атаки відбито.

Десять бойових зіткнень з окупантами відбулося на Куп'янському напрямку. Ворог намагався покращити тактичне положення в районах населених пунктів Петропавлівка, Синьківка та Піщане. Неподалік Синьківки всі штурми ворога відбито, тривали бої в районах Петропавлівки і Піщаного.

На Лиманському напрямку за день російські війська дев'ять разів атакували наші позиції в районах Греківки, Тернів і Невського. Ситуація контрольована.

На Краматорському напрямку активність противника в районі Андріївки успіху не мала.

Інтенсивно атакує ворог українських захисників на Покровському напрямку. Тут, впродовж дня, агресор здійснив 29 штурмових та наступальних дій. Найбільша активність російських окупантів зберігається в районі Новоолександрівки, Сокола і Новопокровського. Ситуація складна, проте контрольована Силами оборони. Наші воїни докладають зусиль для недопущення просування противника в глибину української території.

На Курахівському напрямку на цей час доби нараховується 20 бойових зіткнень. Загарбники зберігають високу активність, намагаючись просунутися в районах населених пунктів Красногорівка, Парасковіївка та Костянтинівка.

На інших напрямках без особливих змін - ворог успіху не мав, втрат наших територій та позицій не допущено.

Читайте також: У Хмельницькому відремонтують гуртожиток, який постраждав від російської агресії

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую