ye-logo.v1.2

Через три-п'ять років Хмельницький стане столицею Подільського регіону

Політика 6111
ukrmap.su
Фото: ukrmap.su

Саме стільки часу потрібно владі, аби провести адміністративно-територіальну реформу.

У Хмельницькій обласній державній адміністрації повністю підтримують адміністративно-територіальну реформу, відповідно до якої Україну поділять на вісім регіонів. Крим же так і залишиться автономною республікою. От тільки влада відзначає, що такий проект втілити раніш, ніж за три роки не вдасться.

«Потрібно обов'язково проводити адміністративно-територіальну реформу. Не можуть бути сільські ради на двісті людей, потрібно об'єднувати їх та робити потужними. Але реалізувати цю реформу раніш, ніж за три-п'ять років, неможливо. Потрібно підготувати людей та відповідну інфраструктуру», - пояснює перший заступник голови Хмельницької обласної державної адміністрації Вадим Гаврішко.

Обласна влада надіється, що адміністративно-територіальна реформа позитивно відіб'ється на розвитку Хмельниччини. Економічний зиск отримає не лише область, але й Хмельницький.

«Якщо реформа відбудеться, то Хмельницький стане центром Подільського регіону, а це дасть поштовх до економічного розвитку. Інакше і бути не може. Ми патріоти своєї області і будемо її відстоювати. Ми не гірші за інші області, навіть навпаки. Зрозуміло, що у Вінниччини свої традиції. Вона мала більший науковий і економічний потенціал, але, разом з тим, ми сильніші за Рівненську область, Чернівецьку та інші», - запевняє Вадим Гаврішко.

Нагадаємо, що відповідно до адміністративно-територіальної реформи, Хмельниччина, Тернопільщина та Вінниччина утворять Подільський регіон. Хмельницький знаходиться у центрі трьох областей, а тому висока вірогідність, що адміністративний апарат розташується саме у нашому місті.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую