ye-logo.v1.2

Олександр Бригинець: «Янукович уже не такий видатний русофіл»

Політика 2480
Дмитра Скрипника
Фото: Дмитра Скрипника

Відзначив народний депутат України, перебуваючи на Хмельниччині.

Нардеп від «Батьківщини» Олександр Бригинець завітав у Меджибіж до Музею пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років, де пояснив чому Україна водночас і визнає, і не визнає Голодомор геноцидом українського народу.

«У нас є закон, який за невизнання голодору 1932-1933 років геноцидом українського народу, передбачає відповідальність. Він визнаний, але інша річ, що цей закон не виконується. Нинішня влада ухиляється. Вона не говорить, що голодомор не був геноцидом, але термін «геноцид» Віктор Янукович ніколи не використовує, коли говорить про голодомор. І, відповідно, усі його чиновники також слідують йому», - пояснює народний депутат України Олександр Бригинець.

Народний обранець стверджує, що такі дії влади спрямовані на те, щоб просто не конфліктувати із північним сусідом — Росією.

«Багато країн Світу визнали, що голодомор в Україні є геноцидом українського народу. Але ці процеси призупинилися останнім часом, бо українську державу це нецікавить, а вступати у конфлікт із Росією і з іншими країнами, які не хочуть це визнавати, бояться. Німці не асоціюють себе із фашистами, але вони визнають усі злочини, зроблені фашистським режимом. А Російська Федерація, на жаль, продовжує ототожнювати себе з режимом, який був. Росія боїться, що, якщо голодомор 1932-1933 років визнають геноцидом, то вона постраждає фінансово. Морально ж світ і так розуміє природу цих подій. Росія боїться, що люди почнуть вимагати компенсації», - каже народний депутат.

Поділився думками Олександр Бригинець і щодо звернення 148 своїх колег до Сейму Республіки Польща, аби ті визнали Волинську трагедію геноцидом польського народу.

«Система була проста - оскільки є опозиція, яка позитивно оцінює діяльність Української повстанської армії, вони намагалися використати події на Волині і польський уряд, аби таким чином вплинути на внутрішню ситуацію в Україні. Ось і все. На жаль, подібні цілі проглядаються і в інших їхніх діях. Дуже сподіваюся, що Янукович тепер, коли він уже не такий видатний русофіл, яким був нещодавно, почне трішки більше вивчати історію і, можливо, слово «геноцид» з'явиться у його лексиконі на найближчому відзначенні роковин голодомору», - говорить Олександр Бригинець.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую