ye-logo.v1.2

У Хмельницькому стежитимуть за фінансовими потоками кандидатів у мери та депутати

Політика 2659
За словами керівника проекту Чесно Андрія Круглашова, виборці цінують у кандидатах чесність
За словами керівника проекту Чесно Андрія Круглашова, виборці цінують у кандидатах чесність. Фото: автора

Активісти запропонували кандидатам підписати з ними «Декларацію про відповідальність».

В обласному центрі, як і в багатьох інших великих містах України, стартувала кампанія під назвою «Стеж за грошима». «Вона спрямована на те, щоб люди дізнавалися, звідки у кандидатів у депутати чи міського голови гроші на виборчу кампанію, - каже координатор «Стеж за грошима» Артур Кокаревич. – Також виборець має знати, хто і скільки грошей витратив на вибори. Ми пропонуємо політичним партіям та кандидатам підписати з нами «Декларацію про відповідальність», яка передбачає їхній звіт про фінансування виборчої кампанії». 

Громадський рух «Чесно» та громадська організація «Активна Громада», яке є ініціатором «стеження за грошима», агітують хмельничан доєднатися до кампанії. «У нас чомусь є така традиція, що нам соромно когось спитати за гроші, - каже керівник проекту «Чесно» Андрій Круглашов. – Але ж нічого в цьому поганого немає! Ми обираємо депутатів, щоб життя стало кращим.  І люди хочуть обирати чесних. Тому їх цікавить, звідки в кандидата гроші, скільки їх витрачено і куди».
 
Одним із інструментів контролю витрат буде «полювання» на рекламу. «Невдовзі вийде спеціальний додаток для телефонів, і хмельничани зможуть фотографувати зовнішню рекламу в місті та відправляти її одразу до нас, - пояснює Андрій Круглашов. – І потім ми зможемо подивитись, чи не забули про ці бігборди в звітах».
 
Між іншим, потенційні хмельницькі кандидати вже наче погодилися підписати декларацію з «Чесно», але більшість поки не підписали. Чому? Відповідь в усіх одна: «Коли нас зареєструють, тоді і підпишемо».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую