ye-logo.v1.2

Заступником голови обласної ради обрано „литвинівця” Василя Осадчого

Політика 2472

Опозиційних депутатів утискають, не надаючи їм права керувати комісіями

Хоча у обласній раді більшість належить Партії регіонів разом з „Сильною Україною” та народникам, голосування за заступника проходило не гладко. У кулуарах подейкували – це було зроблено за сценарієм. Тільки от розібрати мотиви важко: напевне, для того, щоб поторгуватися. Недарма ж на засідання ради прибув Василь Шпак, народний депутат-литвинівець, щоб підтримати однопартійця. Отже, спочатку для обрання заступника виявилося замало голосів – тільки 49. Потім кандидатуру Василя Осадчого висунули вдруге. І після того, як фракція „Будуємо Хмельниччину разом” зібралася для перемовин в кабінеті голови Василя Ядухи, голоси таки набралися: рівно 53 „за”. Стільки, скільки потрібно. Додамо, що бютівці та представники „Свободи” ще перед процедурою заявили – вони голосувати не будуть, а „Фронт змін” поставили позначки проти.
Та найгостріші баталії чекали попереду. Виявилося, що правляча більшість порозпихувала опозиційних депутатів по комісіях, куди вони і не думали іти, та ще й подала проект положення про комісії, вже розподіливши собі практично всі владні портфелі. За словами голови фракції „Батьківщини” Віктора Адамського, це стало кроком назад і відступом від демократії. Адже з 31 депутата фракції тільки троє удостоїлися права стати головою комісії, заступником та секретарем. „Свобода” не отримала нічого взагалі. „Минулі роки у положенні існував пункт, – розповідає Віктор Адамський, – за яким представники однієї партії не могли бути головою та заступником комісії.Тепер його просто викинули. І у більшості комісій і голова, і заступник – з Партії регіонів. Ніяких наших аргументів ніхто і слухати не хоче...”. Опозиційний депутат роздратував багатьох регіональщиків своєю активністю. З залу лунало: „А скільки голів комісій було у нас у минулій раді!” та „Припиняйте ці виступи, мені треба їхати на завод, працювати”. Зрештою, більшість проголосувала за потрібне їй положення та регламент.
До речі, ще на початку сесії депутати від „Свободи” намагалися ввести до регламенту пункт „Різне”, щоб зачитати заяву, котра стосувалася проблем із продажем зерна в Україні загалом та на Хмельниччині зокрема. І це також більшість не підтримала.

 

Коментарі:

Микола 06.12.2010 12:38

Чи не перша добра новина з обласної ради!

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую