ye-logo.v1.2

Не зарплатою єдиною: які статки оприлюднили голови районних рад на Хмельниччині

Політика 6680
Фото: media.slovoidilo.ua

Керівники районів задекларували численні земельні ділянки, дорогі авто і коштовності.

Продовжуємо оприлюднювати відомості про статки наших місцевих чиновників. Журналісти сайту «Є» уже проаналізували декларації народних депутатів України від Хмельниччини, показали доходи очільників міст обласного значення та голів РДА. Здавалося б, нас уже нічим не здивуєш, однак, як виявилося, небідно живуть і голови районних рад. Ні мощів, ні подарунків від Святого Миколая у них не знайшлося, та деякі керівники районів мають по кілька автомобілів, гектари землі, десятки тисяч доларів готівкою, склади, дамби і коштовності.

До прикладу, голові Хмельницької районної ради Юрію Мельнику належить 50 відсотків будівлі магазину з продажу непродовольчих товарів, вартість якої за останньою оцінкою - майже 11 мільйонів гривень. Крім того, в чиновника є склад-магазин та складське приміщення. У спільній власності (20 відсотків) у нього квартира в Хмельницькому, площею 79 квадратних метрів.

Дружина голови районної ради Людмила Мельник є кінцевим бенефіціарним власником приватного підприємства "Поділля Евро Будінвест-АС". Сім’я володіє двома земельними ділянками, одна з яких в обласному центрі, інша – в Ружичанці. Крім того, дружина Людмила задекларувала недобудований житловий будинок у Хмельницькому, загальною площею 370 кв.м. Ще вона має не здані в експлуатацію квартиру, площею 150 кв.м, та 30 кв.м підземного паркінгу, які орендує в ЗАТ "Октант".

Це не єдине цінне майно дружини голови райради: Людмила Миколаївна, як справжня жінка, любить коштовності, тому не дивно, що вона задекларувала ювелірні вироби на 60 тисяч 800 гривень та срібний столовий набір за 25 тисяч 400 гривень.

Торік голова районної ради придбав собі авто «BMW X5» 2015 року випуску за 1 мільйон 535 тисяч 662 гривні. Майже 10 років він володіє вантажним автомобілем «Renault Midliner» та ще довше - вантажівкою «HAZ 3302-111». Його дружина має екскаватор і причіп.

Загалом, зарплата і дохід від підприємницької діяльності подружжя у 2015 році - це 1 мільйон 397 тисяч 894 гривні, ще 417 тисяч гривень вони позичили. “Під матрацом” сім’я зберігає 45 тисяч доларів готівкою, на рахунках у банку - 13 тисяч 50 гривень, 91 євро і 30 доларів.

Ніякої готівки та коштовностей не задекларував голова Ярмолинецької районної ради Лаврентій Копицяк. До обрання головою 24 листопада минулого року, він був приватним підприємцем, тому торік отримав зарплати – 6610 гривень. Ще йому виплатили 3545 гривень допомоги по безробіттю. За оренду майна голові і його дружині Світлані заплатили 2549 гривень. На рахунку в Лаврентія Копицяка 1095 гривень в Ощадбанку, а його дружина задекларувала в банку... 23 гривні.

Лаврентій Францевич має у спільній власності квартиру (33 відсотки) у селі Кадиївка Ярмолинецького району, площею 53,3 кв.м , у його дружини – також 33 проценти власності квартири у тому ж селі, але площею 53 кв.м. На двох у подружжя трохи більше 4 гектарів землі.

Не має голова районної ради і дорогих автівок: в нього недобудований гараж і старенький «ВАЗ-21061» з причепом.

Голова Старокостянтинівської районної ради Михайло Яснюк до обрання на посаду у 2015 році спочатку очолював РДА. Він задекларував житловий будинок на Старокостянтинівщині та тваринницький комплекс в селі Сахнівці. У тому ж селі чиновник має два магазини, контору нафтобази, будівлю звіроферми, будівлю цеху по вичинці хутра, будівлю трансформаторної підстанції, майновий комплекс.

Сім’я володіє одинадцятьма земельними ділянками, окремо вказано землю як «особисте селянське господарство», загальна площа усієї землі – майже два гектари. Михайло Борисович має у власності автомобілі «Ауді А4», «Форд Мондео» та вантажний «Мерседес 609Д».

У той же час 2015 року голова ради заробив лише 7228 гривень зарплати за основним місцем роботи. 4 мільйони 502 тисяч 99 гривень – це його дохід від відчуження нерухомого майна, 8060 гривень - від надання майна в оренду. Крім того 35 тисяч 382 гривень – його зарплата в РДА.

Одразу 1 січня 2015 року у Михайла Яснюка виникли зобов'язання за договорами страхування у розмірі 860 гривень. За кредит він сплатив разом з відсотками 75 тисяч гривень.

Його син, Василь Яснюк, здавав в оренду майно, заробивши за рік 1 мільйон гривень. Крім того, Василь отримав 40 тисяч 173 гривні зарплати на фермерському господарстві «Бізон-1». Дружина голови задекларувала 95 тисяч 493 гривні зарплати в Сахновецькій сільській раді, а це майже вісім тисяч гривень щомісяця. Її дохід від надання майна в оренду – 5373 гривень.

Голова Теофіпольської районної ради Андрій Петринюк раніше був директором ТОВ «Подільське». Разом із дружиною вони володіють трьома земельними ділянками, загальною площею понад 34 гектари. Дружина Інна задекларувала житловий будинок у Теофіполі, загальною площею 120 кв.м.

Як не дивно, Андрій Васильович задекларував навіть електронні пристрої: холодильник, телевізор, комп'ютер. Усе придбав у 2015 році аж за... 600 тисяч гривень! Їздить він на старенькому «Мерседес-бенці», а дружина - на новішій Тойоті.

Голова райради заробив за рік 137 тисяч гривень разом – це дохід від підприємницької діяльності і зарплата. Він задекларував подарунок у не грошовій формі, вартістю 600 тисяч гривень. Щоправда, від кого такий презент, з декларації дізнатися неможливо.

Його дружина заробила 88 тисяч 203 гривні, включно з відсотками та допомогою по догляду за дитиною.
Голова районної ради зберігає готівку вдома, “під матрацом” у нього 323 тисячі 901 гривня, а дружина тримає заощадження в банку – це 231 тисяча 80 гривень.

Головою Шепетівської районної ради став минулого року підприємець Петро Дзяворук. У нього, якщо вірити декларації, ні готівки, ні захмарних рахунків. За рік чиновник змінив... чотири місця роботи та ще й отримував пенсію, заробивши всього 115 тисяч 78 гривень. Дружина Наталія Дзяворук також працювала на кількох роботах і отримала трохи більше 50 тисяч гривень зарплати.

У Петра Францовича, згідно з даними декларації, є лише один атомобіль «Оpel Аstra» 2007 року, але два гаражі в райцентрі. Також він володіє двома будинками у Шепетівці і ще одним у селі Волиця Хмельницького району. У подружжя є 8 земельних ділянок, загальною площею понад 5 гектарів. Квартиру в Хмельницькому, площею 57,40 кв.м задекларувала дружина. Ще вона має магазин у Шепетівці.

Чимало нерухомості, судячи з е-декларації, має голова Летичівської районної ради Микола Крутоуз. Чиновник задекларував земельну ділянку (0,05кв.м) в Летичеві, "будинок рибака", площею 23,70 кв.м, в селі Антонівка, будівлю АЗС в Летичеві, дамбу в селі Антонівка.

Крім того, у нього є квартира у Вінниці, площею 59,9 кв.м, та будинок у селі Антонівка (74,30 кв.м). У селі Суслівці подружжя має три земельні ділянки, загальною площею майже 19 гектарів. Дружина Ніна задекларувала земельну ділянку (1500 кв.м) та житловий будинок у Летичеві, площею 233,2 кв.м.

У посадовця є два легкових автомобілі «Chevrolet Tacuma» 2005 року випуску, та «Daewoo FSO TF69Y» 2008 року, а ще три вантажних авто і два причепи.

Дружина Ніна має у власності (80 відсотків) ТОВ "Летичівський рембуд", хоча ніяких доходів від підприємницької діяльності не декларує, лише пенсію - 27 тисяч 51 гривню. Доходи голови районної ради минулого року склали 4610 гривень зарплати і 26547 гривень пенсії, 3076 гривень – від надання майна в оренду. Крім того, 11 тисяч 100 гривень – його дохід від відчуження рухомого майна.

З Чемеровецької райдержадміністрації в раду перейшла працювати Світлана Павлишина. На кількох місцях роботи за рік вона заробила в загальному 61 тисячу 940 гривень, а чоловік спочатку в школі, а потім у відділі освіти, молоді та спорту Чемеровецької РДА – 74 тисячі 68 гривень.

Павлишини мають три земельні ділянки, загальною площею понад 2 гектари, недобудований гараж і квартиру в Чемерівцях. Залишається невідомим, як цих фінансових умов сім’я може обслуговувати автопарк з п’яти транспортних засобів. Згідно з декларацією, у голови районної ради є «ВАЗ 21070», а в чоловіка – аж чотири автомобілі: «ВАЗ 21112», «KIA Cerato», «Volkswagen Passat», «ЗАЗ TF698K».

Що цікаво, пан Павлишин володіє акціями (у кількості 1368) одного з найбільших підприємств на окупованому Донбасі: ПАТ "АЛЧЕВСЬККОКС", яке спеціалізується на виробництві кам’яновугільного доменного коксу, смоли, бензолу, сульфату амонію.

Голова Старосинявської районної ради Василь Франчук задекларував квартиру і гараж в Старій Синяві. У нього є два гектари землі, а дружина Вікторія орендує офіс у Старій Синяві.

Василь Франчук задекларував 80 тисяч 727 гривні зарплати і майже чотири тисячі гривень субсидії. Голова районної ради володіє 5 відсотками від загального капіталу «Агроінвест». Їздить Василь Володимирович на автомобілі «Toyota Auris». Його дружина Вікторія за рік отримала 59 тисяч 296 гривень доходу від підприємницькою діяльності і 9680 допомоги по догляду за дитиною.

Родина голови Славутської районної ради Леоніда Радзивілюка має 7 земельних ділянок, 6 з яких належать його дружині Леоніді, і більшість стали її власністю лише торік. Загалом площа землі — більше 7 гектарів.

Також його дружина задекларувала житловий будинок, площею 186,70 кв.м. Голові райради належить автомобіль «SKODA Octavia A5» та боргові цінні папери кількістю одна штука, номінальна вартість якої – 1000 гривень.

З доходу голови районної ради 29 тисяч 450 гривень склала пенсія, 120 тисяч 126 гривень — зарплата. Від відчуження майна у ФГ "Перлина Полісся" він отримав 24 тисячі гривень.

Дружина Леоніда отримала 61769 гривень зарплати у відділі освіти, молоді та спорту Славутської районної державної адміністрації та 200 гривень матеріальної допомоги.

Голова Полонської районної ради Олег Янчук є співвласником (25 відсотків) квартири у Полонному, загальною площею 58,5 кв.м. Земельна ділянка, понад два гектари, у власності дружини Людмили.

Дохід Олега Янчука минулого року склала заробітна плата, отримана за основним місцем роботи - ПАТ «Майдан-Вильський комбінат вогнетривів» - це 223 тисячі 58 гривень, та на посаді голови – 32 тисячі 721 гривню. Його дружина задекларувала 6034, які отримала від надання оренди, та виплати від центру зайнятості - 4 тисячі 17 гривень.

У голови Новоушицької районої ради Олександра Проциша - ані гривні готівкою, ані дорогої ікони у спадок. Посадовець задекларував житловий будинок у селі Щербівці та квартиру 30.60 кв.м в Новій Ушиці.

У дружини Алли - житловий будинок у селі Каскада. Загалом в сім’ї 6 земельних ділянок, загальною площею понад 5 гектарів.

Їздить голова районної ради на автомобілі «DACIA LOGAN MCV» 2008 року випуску. Його заробітна плата, отримана за основним місцем роботи, склала 13591 гривню. Разом з тим він отримав ще й 42 тисячі 945 гривень пенсії. Також дохід склали проценти – 3198 гривень і страхові виплати 30 тисяч 898 гривень. Дружина заробила 55 тисяч 766 гривень зарплати і 13787 гривень пенсії.

Голова Красилівської районної ради Василь Пасічник раніше очолював ПрАТ «Антонінське хлібоприймальне підприємство», і задекларував акції цього підприємства. Також він задекларував земельну ділянку, площею понад 3 гектари, у селі Великі Юначки, земельну ділянку на Старокостянтинівщині, ще у нього є будівля млина. Його дружина Лілія задекларувала будинок у селі Кременчуки і землю.Сім’ї належить три автомобілі: «Nissan X-trail», «Wolksvagen Cadd»y та» Nissan Interstar».

Василь Савович минулого року отримав 2782 гривні страхових виплат, на 3934 гривень здавав в оренду майно. Заробітна плата, яку він отримав у ПрАТ "Антонінське ХПП", поки не був головою ради, - 99 тисяч 820 гривень, за сумісництвом у "Поділля - Агропродукт" заробив 24 тисячі гривень. У райраді отримав лише 6236 гривень зарплати.

Дружина від підприємницької діяльності заробила 138 тисяч 700 гривень, її зарплата в ПАТ "Антонінське" склала 19 тисяч 108 гривень. Крім того, дохід склала і матеріальна допомога - 16 тисяч 340 гривень. Ні готівки, ні банківських рахунків подружжя не задекларувало.

Ймовірно, так само вирішив не декларувати готівку і голова Кам'янець-Подільської районної ради Борис Бец. Посадовець має у спільній власності (33 відсотки) квартиру в Старій Ушиці. Там же у його сина Владислава будинок на 156 «квадратів».

Дружина Алла Вікторівна має дві земельні ділянки, загальною площею 2041 кв.м. У неї є Авто «Daewoo Sens», а чоловікові доводиться їздити на орендованому «Renault Kangoo». Дохід усієї сім’ї склав 119 тисяч 636 гривень.

Дружина навіть задекларувала подарунок у грошовій формі – 300 гривень.В пані Алли минулого року виникли фінансові зобов’язання: кредит – 35000 гривень у Приватбанку.

Головою Деражнянської районної ради Віталій Сідлецький став наприкінці 27 листопада 2015 року. Майже все, що є у родині, належить його дружині. Пані Оксана задекларувала сімейну нерухомість: житловий будинок, загальною площею 89,6 кв.м., дві земельні ділянки. Автомобіль «ZAZ» 2008 року випуску також належить їй.

Впродовж року Віталій Сідлецький отримував зарплату і пенсію, загальний дохід сім ї склав 120 тисяч 998 гривень. Також, як видно з декларації, голова районної ради виплачує 2674 гривні кредиту.

Голова Ізяславської районної ради Сергій Шлегель, до обрання був директором ТОВ "Сигма-ЛТД". У нього є земельна ділянка, загальною площею1500 кв.м та «Вагова» (очевидно, ваговий комплекс- прим.авт) за 16 тисяч гривень. Дружина Світлана задекларувала житловий будинок на 400 квадратів в Ізяславі, вартість якого 601 тисяча 200 гривень.

Щодо транспорту, то Сергій Шлегель має автомобіль «Mitsubishi L200», а в його дружини є «Mercedes 230». Пані Світлана володіє половиною підприємства ТОВ Сигма Лтд і є його кінцевим бенефіціарним власником. За рік дохід подружжя склав 86 552 гривні. Крім того на рахунках у банку зберігають 417 тисяч гривень.

Майже «злиденну» декларацію подала голова Дунаєвецької районної ради Ольга Михальська. Чи не все майно належить її чоловікові. Голова задекларувала лише земельну ділянку, загальна площа якої 400 кв.м, натомість її чоловік Леонід декларує землю, площею 643 кв.м в селі Гораївка Кам'янець-Подільського району, там же садовий (дачний) будинок на 84 «квадрати». Квартира в Дунаївцях на 73 квадрати теж чоловікова. Він має також 0,45 власності на житловий будинок у Дунаївцях.

Ще пан Леонід за довіреністю катається на автомобілі «FIAT DOBLO» та має причіп. У Дунаєвецькій міськраді чоловік заробив 102 тисячі 704 гривні, а Ольга Василівна в управлінні юстиції та районній раді загалом 54 тисячі 651 гривню.

Голова Городоцької районної ради Ольга Зелінська задекларувала житловий будинок, загальною площею124 кв.м та гараж. Чоловік задекларував квартиру на 41 «квадрат» і будівлю трансформаторної підстанції. Володіють вони земельною ділянкою, загальною площею 910 кв.м.

У голови райради два автомобілі: «Chevrolet Aveo SF48Y» та «ВАЗ 21072».З доходів в Ольги Петрівни: заробітна плата - 41003 гривень та субсидія – 6607 гривень, а ще пенсія матері Галини Миколаївни у 15 560 гривень.

Небагато майна в голови Волочиської районної ради Сергія Пазюка. Це земельна ділянка, площею 1200 кв.м у селі Користова Волочиського району, квартира у Волочиську на 65,3 «квадрати» та гараж.

Дружина Ольга задекларувала також земельну ділянку (29 кв.м) у Волочиську та 13000 кв.м землі в селі Курилівка. Автомобіль «Mazda 6» теж належить їй.

За минулий рік Сергій Миколайович отримав 105 тисяч 382 гривень заробітної плати та 51 тисячу 245 гривень пенсії, взяв 10255 гривень кредиту. Дружина у міській раді заробила 66 тисяч 353 гривні зарплати, отримала 12 713 гривень пенсії.

Чи не основний дохід голови Віньковецької районної ради Анатолія Ходюка впродовж минулого року склала пенсія: його, дружини і батька. Згідно відомостей, які посадовець вніс у декларацію, він отримав 20039 гривень зарплати та 21269 гривень допомоги по безробіттю та ще пенсії 44339 гривень. Його дружина Лариса, працюючи в лікарні, заробила 22931 гривню, а за сумісництвом в аптеці отримала 33097 зарплати та ще 13545 пенсії. Задекларував голова районної ради і пенсію батька Петра Степановича 22687 гривень.

У власності Анатолія Ходюка квартира, площею 67.3 «квадрати» у Віньківцях, а дружини - квартира на 49,5 «квадратів» у Хмельницькому. Також голова районної ради має земельну ділянку, площею 19680 кв.м у селі Калюси Віьковецького району. Їздить посадовець на позашляховику «Great Wall Hover».

За рік дохід голови Білогірської районної ради Василя Мельника склав понад півмільйона гривень. Згідно е-декларації, посадовець отримав 588 тисяч 900 гривень доходу від зайняття підприємницькою діяльністю, а зарплата в районній раді склала лише 9281 гривню.

Попри це, можна припустити, що Василь Васильович – безхатько, адже в його декларації немає ні квартири, ані будинку. Навіть дружини у нього немає. У його власності лише половина земельної ділянки на 300 кв.м та зовсім клаптик – 1 відсоток від 96 кв.м землі в Білогір’ї. Також йому належить половина (50 відсотків) нежитлового приміщення, площею 107,3 «квадрати».

Їздить голова районної ради на автомобілі «Peugeot 508» 2015 року, вартістю 224 тисяч 458 гривень. Готівку та цінні речі пан Мельник не декларував.

 


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую