ye-logo.v1.2

Верховна рада має підтримати законопроект про передачу земель у користування місцевим громадам, – нардеп На правах реклами

Політика 2217
Народний депутат Сергій Лабазюк закликає Верховну Раду прийняти у другому читанні законопроект №4355 “Про передачу заміських земель сільськогосподарського призначення місцевим громадам”, співавтором якого він є.
Народний депутат Сергій Лабазюк закликає Верховну Раду прийняти у другому читанні законопроект №4355 “Про передачу заміських земель сільськогосподарського призначення місцевим громадам”, співавтором якого він є.. Фото: agropolit.com

Народний депутат Сергій Лабазюк закликає Верховну Раду прийняти у другому читанні законопроект №4355 “Про передачу заміських земель сільськогосподарського призначення місцевим громадам”, співавтором якого він є.

“Я переконаний, що під цим законопроектом з’явиться конституційна більшість голосів тому, що всі мажоритарники і більшість сумлінних “списочників” за це проголосують”, - заявив він в ефірі телеканалу “Ексклюзив”.

Політик нагадав, що свого часу права на так звані землі за межами населених пунктів були передані районам, а сьогодні ними розпоряджається Держкомзем України. “Доходило до абсурду, коли кладовище віддавали під дачні ділянки, а пасовища продавали. Тому сьогодні ми зобов’язані повернути всі землі і надати можливість головам територіальних громад (старостам) самим визначатися: кому ці землі надавати, сдати в оренду чи продавати, під що їх використовувати. Словом, робити так, щоб ці землі приносили дохід і щоб вони стратегічно завжди залишалися корисними для громади”, - наголосив народний депутат.

Ще однією не врегульованою темою Сергій Лабазюк назвав оподаткування з акцизу. На його думку, це має бути виключно місцевий податок, що повинен лишатися на місці. “Сьогодні більшість тютюну та алкоголю продають з-під прилавку, тобто без сплати акцизу. Ситуація зміниться, якщо покупець чи продавець знатимуть, що податок з цієї пляшки алкогольного напою чи пачки тютюну залишиться в його селі і буде направлений на користь, крім того він бачитиме результат. Тоді ці кошти йтимуть на користь громади”, - упевнений С. Лабазюк.

“На жаль, на сесійних тижнях проходить відсотків 5-10 тих законопроектів, які дійсно потрібні суспільству на сьогоднішній день. Решта – це заполітизовані теми”, - резюмував політик. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую