ye-logo.v1.2

Про ветеранів, місцеві бюджети та інвестиції

Політика 2706
Фото: Сергій

Розповів голова облдержадміністрації на своїй звітній прес-конференції

Щоправда, на початку прес-конференції, на яку були запрошені представники, точніше, редактори усіх районних комунальних ЗМІ, журналісти обласних та власні кореспонденти столичних мас-медіа, Василь Степанович підкреслив, що звітний рік «нової влади» нараховує лише 9 місяців. Саме стільки при владі знаходяться ставленики нинішнього Президента України Віктора Януковича. Зокрема, і сам Василь Ядуха. Перераховувати усі надбання, які сталися за ці місяці, немає сенсу. Хіба, що хочеться згадати, що у агропромисловій галузі Хмельниччина цьогоріч посіла перше місце. Наразі, пообіцяв голова обласної адміністрації, на Хмельниччині планується відновити роботу ще двох цукрових заводів та збільшити площу посіву цукрових буряків до 60 тисяч гектарів. А ще, розповів губернатор, в області очікується введення в дію шістьох комплексів з доїльними залами та реконструкція трьох репродуктивних ферм на 3600 свиноматок.  
Незадоволеним залишився губернатор виконанням місцевих бюджетів. За його словами, 90% регіональних бюджетів  йде лише  на зарплату та на погашення комунальних платежів. До того ж, підкреслив очільник області, в регіоні є лише дві території, які не виконують бюджет – обласний центр та Хмельницький район. За словами Василя Степановича, з прийняттям нового Податкового кодексу регіони повинні шукати нові резерви наповнення бюджету. А Хмельницький, взагалі, може перейти на самофінансування, не чекаючи дотацій.
Під час прес-конференції голова розповів й про забезпечення інвалідів Великої Вітчизняної війни житлом та транспортом. За словами посадовця, більше половини цієї пільгової категорії вже отримали нові помешкання та автомобілі. Наразі, справа за малим: просто дочекатися «розмитнення» автомобілів та введення у дію будинків, де житло буде забезпечено державою. 
Василь Степанович назвав пріоритетом для Хмельниччини інвестиції. Цим питанням, за словами губернатора, навіть буде опікуватися окремий заступник. Але вже зараз формується проект програми соціально-економічного та культурного розвитку області, де передбачено шляхи залучення іноземців аж до 2020 року. Під час прес-конференції губернатора запитали й про стан доріг. За словами очільника області, з державного бюджету, за попередньою домовленістю, Хмельниччина на будівництво та ремонт доріг отримає близько чотирьох мільйонів гривень. Ще кількамільйонна сума очікується з бюджету самої області. До речі, за словами губернатора, також відшуковуватимуться гроші й  на ремонт Хмельницького аеропорту. Хто стане інвестором відновлення летовища, поки невідомо, але, за словами Василя Ядухи, аеропорт набуде «європейського зразка».

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую