ye-logo.v1.2

А як вам президентська «ідея» зняття депутатської недоторканності?

Політика 2952
Проект Петра Порошенка передбачає зняття депутатської недотрканності з 2020 року
Проект Петра Порошенка передбачає зняття депутатської недотрканності з 2020 року. Фото: president.gov.ua

Вже сьогодні, 19 жовтня, Верховна Рада може розглянути законопроект, який запропонував Петро Порошенко.

Президент України Петро Порошенко подав до парламенту законопроект змін до Конституції, який передбачає скасування депутатської недоторканності. Щоправда, не зараз, а з 2020 року.

Президент пропонує вилучити зі статті 80 Конституції два положення. Перше - народним депутатам України гарантується депутатська недоторканність. Друге - народні депутати України не можуть бути без згоди Верховної Ради України притягнені до кримінальної відповідальності, затримані чи заарештовані. Водночас, як пише «BBC», як вважає президент, імунітет має бути збережений на парламентську діяльність депутата. «Народні депутати України не несуть юридичної відповідальності за результати голосування або висловлювання у парламенті та його органах, за винятком відповідальності за образу чи наклеп», - ідеться у новій редакції проекту статті Конституції.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій, як повідомляє «Українська правда», прогнозує, що розгляд законопроектів про скасування депутатської недоторканості розпочнеться сьогодні. «Попередньо, за моїм розрахунком, о 12.30 ми зможемо увійти в 2 законопроекти про скасування депутатської недоторканості – депутатський і законопроект, внесений президентом України і визначений як невідкладний. Ми сьогодні по них обох матимемо змогу прийняти рішення і відправити їх в Конституційний суд».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую