ye-logo.v1.2

Два роки під пильним наглядом: громадські діячі взялися за хмельницьких депутатів

Політика 2464
Депутатів атестуватимуть протягом двох років
Депутатів атестуватимуть протягом двох років. Фото: ГО "Громадська ініціатива"

Громадська організація «Хмельницька ініціатива» моніторитиме роботу міських обранців і виставлятиме оцінку.

За словами голови організації Олега Черненка, уже з початку серпня їхня організація стежитиме за якістю роботи депутатів та тим, наскільки старанно вони виконують те, чого закон вимагає від депутата міської ради.

«Ми розробили критерії, як має працювати депутат на основі Закону України. Протягом двох років ми будемо стежити за їхньою роботою, чи відвідує засідання сесії, комісії, чи особисто буває на прийомах, а не відправляє помічників і так далі. Періодично будемо оприлюднювати ці дослідження і також, надаватимуть рекомендації де, що і кому варто покращити у їхній роботі – каже Олег Черненко.

За його словами, зараз вони розробляють інтерактивну карту, куди нанесуть офіційні приймальні усіх депутатів Хмельницької міської ради, щоб виборці точно знали кому і куди варто звертатися.

«Робимо це для того, щоб покращити доброчесність міських депутатів. З досвіду колег із інших міст, до Прикладу Одеси та Чернівців, знаємо що такий моніторинг справді покращує якість роботи і відповідальність депутатів», – зазначає Олег.

В результаті моніторингу депутати Хмельницької міської ради отримають персональні оцінки, а жителі Хмельницького, в свою чергу, більше знатимуть про те, як депутати виконують свої обов’язки та, в кінцевому рахунку, матимуть об’єктивну інформацію про активність своїх депутатів напередодні виборів 2020 року.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую