ye-logo.v1.2

Олександр Симчишин і його команда: які статки задекларувала Хмельницька влада

Політика 12546
У 2018 році Олександр Симчишин заробив 522 тисячі 335 гривень. Для порівняння, у 2017-у — 309 тисяч 138 гривень
У 2018 році Олександр Симчишин заробив 522 тисячі 335 гривень. Для порівняння, у 2017-у — 309 тисяч 138 гривень. Фото: facebook.com/hmmiskrada

У 2018 році зросла зарплатня міського голови та його заступників.

Сайт «Є» продовжує досліджувати декларації держслужбовців. Цього разу поцікавилися доходами і статками представників хмельницької міської влади. Зокрема, зазирнули у декларації міського голови Олександра Симчишина, його заступників Анатолія Нестерука, Володимира Гончарука, Андрія Бондаренка та Галини Мельник, секретаря міської ради Михайла Кривака й керуючого справами виконавчого комітету Юлії Сабій.

Розпочнемо з міського голови Олександра Симчшина. Минулого року він отримав у власність 20 відсотків квартири у Старій Синяві, загальною площею 106,2 квадратних метри. Також він володіє в обласному центрі земельною ділянкою площею 600 квадратних метрів і житловим будинком площею 169 «квадратів».

Майже єдиним джерелом доходів Олександра Симчишина є його мерська зарплатня. У 2018 році він отримав за основним місцем роботи 522 тисячі 335 гривень. Для порівняння у 2017-у — 309 тисяч 138 гривень. Крім того, він заробив у «ПриватБанку» 6 гривень банківськими відсотками та 24 гривні виплат за бонусним договором. Дружина міського голови Світлана Симчишин минулого року отримала 18 тисяч 920 гривень допомоги по догляду за дитиною.

Майже єдиним джерелом доходів Олександра Симчишина є його мерська зарплатня. Фото: khm.gov.ua

Згідно з декларацією, Олександр Сергійович не володіє транспортними засобами, корпоративними правами чи серйозними грошовими активами.

Заступника міського голови Анатолія Нестерука можна назвати найдосвідченішим членом команди Олександра Симчишина. Він не лише працював на цій посаді в попереднього очільника обласного центру Сергія Мельника, а й сам з 2008-го до 2010 року був міським головою Кам’янця-Подільського.

Офіційно Анатолій Макарович прописаний в Хмельницькому, проте кілька років поспіль не вказує у декларації, що тут має чи орендує якусь нерухомість. Натомість минулого року в його дружини Зої Нестерук з’явилися у власності приміщення магазину на цокольному поверсі площею 142,1 «квадрати» та нежитлове приміщення на цокольному поверсі площею 5,1 «квадрати». На момент набуття їх вартість склала 596 тисяч 820 гривень і 12 тисяч 750 гривень відповідно.

Офіційно Анатолій Макарович прописаний в Хмельницькому, проте кілька років поспіль не вказує у декларації, що тут має чи орендує якусь нерухомість. Фото: з архіву

Також дружина заступника міського голови вже давно володіє житловим будинком (242,20 «квадрати») та земельною ділянкою (2012 «квадратів») у Голоскові, Кам’янець-Подільського району. А у власності Анатолі Нестерука є лише ділянка в Семенові Білогірського району площею понад 45 тисяч квадратних метрів.

Минулого року доходи Анатолія Нестерука трішки зросли. Так, у 2018-у він заробив 494 тисячі 443 гривні. Зокрема, він отримав 360,7 тисячі гривень зарплатні, 114,2 тисячі гривень пенсії та понад 19 тисяч гривень від надання майна в оренду. Наприклад, у 2017 році він загалом заробив 392 тисячі 707 гривень.

Натомість його дружина отримала 70 тисяч гривень від зайняття підприємницькою діяльністю, понад 28 тисяч гривень пенсії та понад 9 тисяч гривень гонорарів.

Грошові заощадження подружжя Нестеруків зберігає «під подушкою» у національній валюті. Так, Анатолій Макарович має 350 тисяч гривень, а його дружина — 30 тисяч гривень.

Володимир Гончарук — наймолодший заступник Олександра Симчишина. Наразі йому 32 роки. У 2015-у 28-річний Володимир Володимирович посів нинішню посаду. До того часу він рік пропрацював економістом у приватній компанії, а далі — помічником-консультантом народного депутата України сьомого скликання Ігоря Сабія.

Минулого року загальний дохід Володимира Гончарука склав 375 тисяч 530 гривень. Зокрема, він отримав понад 353,9 тисячі гривень зарплатні, 21,5 тисячі гривень банківських відсотків та 19 гривень бонусів від «ПриватБанку». Його дружина Лариса Гончарук торік заробила 300 тисяч гривень від зайняття підприємницькою діяльністю та 185 гривень відсотків і бонусів від «ПриватБанку». У тому ж банці подружжя Гончаруків взяло два кредиту загальною сумою понад 112 тисяч гривень.

Подружжя Гончаруків живе у квартирі площею 30 квадратних метрів, яка належить третій особі. Фото: proskuriv.khm.gov.ua

На рахунках «ПриватБанку» Володимир Гончарук зберігає 260 тисяч гривень та 12,6 тисячі гривень на картці для виплат, а його дружина — 1,3 тисячі гривень.

Ситуація з нерухомістю залишилися без змін — подружжя Гончаруків живе у квартирі площею 30 квадратних метрів, яка належить третій особі.

Андрій Бондаренко єдиний «приїжджий» заступник Олександра Симчишина. До цього він встиг попрацювати в Дніпропетровської облдержадміністрації, Львівській облраді, Верховній Раді України та Міністерстві інфраструктури України. Крім того, Андрій Євгенійович відомий як блогер-мандрівник. На власному сайті та сторінках у соціальних мереж він регулярно публікує репортажі зі своїх подорожей Україною та світом.

Андрій Бондаренко офіційно прописаний в обласному центрі. Тут він орендує квартиру площею 42 квадратні метри. Її він вказав лише у цьогорічній декларації. З нерухомості заступник міського голови володіє лише 33-а відсотками квартири у його рідному Дніпрі. Його ж дружина Світлана Шатова має у повній власності невеличку квартиру в столиці та 25 відсотків власності квартири у Дніпрі.

Торік Андрій Бондаренко придбав автомобіль «Suzuki SX4» 2018 року випуску. Його вартість вказана у декларації складає 461 тисячу гривень. Раніше посадовець їздив на «Renault Logan» 2013 року випуску, який він торік продав за 175 тисяч гривень.

Минулого року Андрій Бондаренко заробив за основним місцем роботи 339 тисяч 959 гривень, а також 175 тисяч від продажу рухомого майна, тобто автомобіля. Його ж дружина отримала лише 1 тисячу 41 гривню дивідендів. Інших її доходів не вказано ні в цьогорічній декларації, ні в попередніх.

На рахунках «Райффайзен банк Аваль» Андрій Бондаренко має трохи більше двох тисяч гривень, а його дружина — минулого року розмістила у «ПриватБанку» 28,9 тисячі гривень.

Торік Андрій Бондаренко придбав автомобіль «Suzuki SX4» 2018 року випуску. Фото: facebook.com/andrij.bondarenko

Крім того, торік Андрій Євгенович взяв кілька кредитів у «ПриватБанку» і «Креді Агриколь Банку» на 322 тисячі 610 гривень і вже виплатив банківським структурам 209 тисяч 428 гривень. Разом з дружиною вони мають низку фінансових зобов’язань за договорами страхування. Їх загальна сума — 33,5 тисячі гривень.

Галина Мельник за фахом — викладач історії. До приходу на посаду заступника міського голови вона працювала вчителем, а далі директором хмельницького НВО №28.

У декларації Галина Мельник вказала шість земельних ділянок загальною площею 3,36 квадратних метрів. Фото: з архіву

Впродовж минулого року декларація Галини Мельник фактично не зазнала жодних змін. З 2008-го вона володіє квартирою у Хмельницькому площею 64,7 квадратних метрів, а у Борсуках Новоушицького району з 2017-го — житловим будинком (57,6 «квадрати») та кількома земельними ділянками. У декларації вона вказала шість ділянок загальною площею 3,36 квадратних метрів. Або вони настільки малі, або Галина Леонтіївна допустила якусь помилку. Також в Хмельницькому вона володіє гаражем поки що не прийнятим в експлуатацію.

У минулому році загальний дохід Галини Мельник склав 461 тисячу 584 гривні: 311,5 тисячі гривень зарплатні та 150 тисяч гривень від відчуження нерухомого майна. Щоправда, вона не вказала якого саме.

Автотранспортом і серйозними грошовими активами, згідно з декларацією, Галина Мельник не володіє.

Також директором школи раніше працював нинішній секретар міської ради Михайло Кривак. З 2001-го до 2015 року він очолював школу І-ІІІ ступенів №14. Наразі його можна назвати другою в Хмельницькому людиною після Олександра Симчишина, адже при потребі саме секретар міської ради має взяти у свої руки управління обласним центром.

Декларація Михайла майже не зазнала змін. У нього лише з’явилася нова дружина та її майно. З Аллою Войталюк, директором НВК №31, він побрався влітку минулого року.

У Михайла Кривака в 2018-у з’явилася нова дружина. Фото: facebook.com/KrivakMM

Михайло Михайлович вже давно володіє житловим будинком у Подільському Кам’янець-Подільського району (50 «квадратів»), а у Хмельницькому — земельною ділянкою (1 тисяча «квадратів») і незавершеним житловим будинком (100 «квадратів»). Натомість Алла Войталюк має у власності земельну ділянку (1500 квадратних метрів) та житловий будинок (135 квадратних метрів) в Олешині Хмельницького району.

Їздить Михайло Кривак на «Peugeot Partner» 2003 року випуску, а його дружина на «Renault Sandero» 2013 року випуску.

Торік секретар міської ради отримав понад 245 тисяч гривень зарплатні та 2,4 тисячі гривень від надання майна в оренду, а його дружина — 235,9 тисячі гривень зарплатні директора школи.

Керуючий справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Юлія Сабій — дружина екс-нардепа сьомого скликання Ігоря Сабія. До 2015 року вона попрацювала головним спеціалістом обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Юлія Сабій отримала у власність 26 відсотків будинку вартістю в понад мільйон гривень. Фото: khm.gov.ua

2018 рік приніс для Юлії Сергіївни чимало приємних змін. Так, керуючий справами виконкому у Хмельницькому отримала по 26 відсотків власності земельної ділянки площею 1 тисяча квадратних метрів і житловий будинок площею 327,7 квадратних метрів. Земельна ділянка коштувала 934 тисячі 690 гривень, а будинок — 1 мільйон 41 тисячу 770 гривень. Решта 74 відсотки власності належить Тетяні Лузіній. Саме на її автомобілі (Fiat Scudo 2011 року випуску) торік їздив Ігор Сабій.

Крім того, в Хмельницькому Юлія Сабій з 2015 року володіє квартирою площею 96,1 квадратних метрів, а іншу квартиру (53,7 «квадрати») вона продала у 2018-у за 534 тисячі 952 гривні.

Її чоловік наразі має дві тисячі акцій ПАТ «Гіпсовик». Раніше він також був кінцевим бенефіціарним власником Колективного підприємства фірма «Говерла». Проте минулого року компанія припинила свою діяльність.
У 2018 році Юлія Сабій заробила понад 372,5 тисячі гривень зарплатні та 534,9 тисячі гривень від відчуження нерухомості. Натомість Ігор Сабій отримав понад 89,3 тисячі гривень, працюючи головою Київської обласної організації ВО «Свобода», 1 тисячу 364 гривні пенсії, а також 25 гривень банківських відсотків від «ПриватБанку» й 2 гривні від «Альфа-банку».

Крім того, Ігор Сабій взяв і погасив кредит у «ПриватБанку» сумою 32 тисячі гривень.

Нагадаймо, раніше ми аналізували декларації очільників облдержадміністрації та обласної ради, а також народних депутатів від Хмельниччини — Віктора Бондара, Олександра Гереги, Олександра Ксенжука, Сергія Лабазюка, Романа Мацоли, Сергія Мельника, Володимира Мельниченка та Андрія Шиньковича.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую