ye-logo.v1.2

«Формула Штайнмаєра» зібрала хмельничан на віче

Політика 3540
Жителі обласного центру зібралися на майдані Незалежності, щоб висловити своє ставлення до «формули Штайнмаєра»
Жителі обласного центру зібралися на майдані Незалежності, щоб висловити своє ставлення до «формули Штайнмаєра». Фото: автора

Подібні акції протесту проходили й в інших містах країни.

Сьогодні, 6 жовтня, на хмельницькому майдані Незалежності пройшла чергова акція протесту проти положень так званої «формули Штайнмаєра». Цього разу вона отримала назву «Віче на майдані».

Початок акції «Віче на майдані» був запланований на 12-у годину. На початку людей було небагато, але з часом їх кількість зростала. Загалом можна сказати, що на акцію протесту прийшло більше сотні хмельничан. Серед них були люди старшого віку та молодь. Дехто навіть прийшов з дітьми, які тримали у руках плакати.

Однією з особливостей акції протесту стала відсутність партійної символіки. В анонсі заходу організатори закликали людей приходити лише з національної символікою, щоб не сіяти політичних суперечностей, адже у всіх єдина ціль — не допустити реалізації «формули Штайнмаєра».

«Ця акція паралельно проходить і в інших міста України. Наша мета показати владі, що люди не підтримують капітуляцію. Бо підписання «формули Штайнмаєра» — це справжня капітуляція, — розповідає співорганізатор акції Андрій Кухта. — «Формула Штайнмаєра» не враховує інтересів України, а є поступкою Росії та терористам. За нею вибори на окупованих територіях мають пройти без контролю української влади, без українських спостерігачів і партій».

За його словами, якщо центральна влада прислухається до вимог людей, то акції припиняться. В іншому випадку — вони готові виходити на протести, скільки це буде потрібно.

Тривалий час «Віче на майдані» проходило без будь-яких дій — присутні просто розмовляли між собою та фотографувалися з саморобними плакатами. На них були й звичні гасла «Ні — капітуляції» та «Тільки перемога», й дещо оригінальніші — «Зелене ніколи не стане синьо-жовтим» та «Геть зелені шмарклі».

На «Віче на майдані» прийшло більше сотні хмельничан
Хмельничани приходили навіть з дітьми, які тримали в руках плакати
Люди зробили плакати зі звичними гаслами…
…й дещо оригінальнішими
«Ми хочемо закликати Зеленського, щоб він не зробив непоправного», — Микола Варгатий

Пізніше організатори акції зібрали людей біля пам’ятника «Вірі, Надії, Любові» та висловили свою позицію щодо неприпустимості «формули Штайнмаєра». Також звернутися до громади змогли всі охочі. Їх виступи були подібні — учасники акції вважають «формулу Штайнмаєра» капітуляцією України.

«Формула Штайнмаєра» — це фактично легалізація виборів на Донбасі без виведення російських військ і закриття кордону з країною-агресором. Це є великою небезпекою для незалежності України. Тому ми хочемо закликати Зеленського, щоб він не зробив непоправного», — наголосив відвідувач «Віче на майдані» Микола Варгатий.

Завершилася акція протесту виконанням державного гімну. Крім того, організатори закликали присутніх й надалі проявляти активність, коли в місті проходитимуть подібні акції.

Нагадаємо, в обласному центрі акції протесту проти «формули Штайнмаєра» проходили й раніше. Так, 2 жовтня хмельничани вийшли на акцію «Ні — капітуляції».

Крім того, вчора, 5 жовтня, на позачерговій сесії Хмельницької обласної ради місцеві депутати проголосували за звернення до президента і парламенту. У ньому вони засуджують прийняття «формули Штайнмаєра».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую