ye-logo.v1.2

Здоров’я ув’язненого мера Кам’янця-Подільського погіршується

Політика 5973
Анатолія Нестерука утримують під вартою з вересня минулого року.
Анатолія Нестерука утримують під вартою з вересня минулого року.. Фото: www.kam-pod.gov.ua

Анатолій Нестерук запитує у суді: “За що нас тримають у тюрмі?”

Про це вкотре говорить дружина кам’янець-подільського міського голови. Минулого понеділка Зоя Іванівна помітила на його шиї припухлість. Анатолію Макаровичу було важко говорити. У такому стані Нестерука привезли й на чергове слухання 20 квітня. Суддя дозволив, щоб місцеві лікарі надали ув’язненому належну медичну допомогу. Анатолій Макарович був оглянутий ендокринологом, який підтвердив: у нього справді є вузол на щитовидці. Медики зробили висновок, що погіршення стану Нестерука пов’язане з нервовою системою, прописали ліки, після прийому яких Нестеруку стало легше. По обіді слухання продовжилися. У Анатолія Макаровича також загострилася виразка шлунка, дружина передавала йому ліки та відвар льону. “Та й інші хронічні хвороби дають про себе знати», - гірко зітхає дружина.
Суд послухав відео- та аудіо записи, зроблені підприємцями під час відвідин кабінету Анатолія Нестерука та його заступників. Хоч вони до справи не приєднані, про що повідомив суддя Шклярук.
“Ці записи, - каже Зоя Іванівна, - підтверджують невинуватість мого чоловіка, адже ніде в них не йдеться про вимагання й отримання хабара. Адвокат Нестерука Лев Картушин вважає, що суд взагалі міг їх не розглядати, бо вони не можуть слугувати як речові докази через те, що не оформлені належним чином. Зокрема, як з’ясувалося пізніше, до цих записів немає відповідних протоколів. І навіть рік вказано на плівках чомусь … 2000-й! Як заявив у суді свідок Валентин Костинський, він ходив у кабінет Нестерука та його заступників із вмонтованою у ґудзик камерою. Її видали йому працівники СБУ. Щодо протоколів, то він не пригадує, як вони складалися, і коли записи передавалися в СБУ.
Що ж стало підставою для того, щоб СБУ вручило Геселєву мічену готівку, яку той мав дати в якості хабара Нестеруку, якщо ніде в записах ні слова немає про вимагання грошей мером? Про це неодноразово питає в суді Нестерук. «За що нас тримають у тюрмі?» - каже він з гіркотою. Це саме питання повторюють і кам’янчани, котрі, як і раніше, не вірять жодному слову звинувачення.
Суд продовжить розгляд справи 4 травня.
Перебуваючи за гратами, Анатолій Нестерук отримав не тільки звинувачення в порушенні закону, які він та громада вважають безпідставними, а й нагороду. Рішенням №4 Президії Всеукраїнської громадської організації «Асоціація афганців Чорнобиля» Нестерука нагородили медаллю «25 років Чорнобильської катастрофи» за сприяння виконання державних рішень і програм з питань соціального, побутового, матеріального забезпечення «чорнобильців», і інших цільових програм з ліквідації наслідків чорнобильської катастрофи, за гуманність, милосердя в ставленні до людей та з нагоди 25-ї річниці аварії на ЧАЕС. Це рішення за підписом голови організації, народного депутата України Олександра Рябеки Нестеруку передали, але вручити медаль у суді не змогли. Дуже сподіваємося, Анатолій Макарович невдовзі таки опиниться на волі й отримає і нагороду й заслужену ним велику шану громади.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую