ye-logo.v1.2

У Нетішині – політична криза?

Політика 3703
Фото: Анжеліка Шепетівська

проти молодої команди міського голови згуртувалися майже всі політичні сили

Ще з початку грудня, одразу після оприлюднення результатів виборів до місцевих рад, у місті енергетиків Нетішині почалася політична колотнеча. Яка цьому причина? Для багатьох політичних та бізнесових кіл стало великою несподіванкою те, що третину у місцевій раді зайняли представники “Фронту змін”, а міським головою обрано одного з наймолодших кандидатів, 29-річну Ольгу Омельчук, котра теж балотувалася від цієї політичної партії. Відтак, проти молодої команди згуртувалися майже всі політичні сили. Не секрет, що деяких із них переконливо “попросили” піти у поки що неформальну опозицію до міського голови. А координаторами так званої “депутатської більшості” стали депутати з числа адміністрації ХАЕС. Очевидно, не могли собі дозволити, щоб перед майбутньою забудовою третього і четвертого енергоблоків у Нетішині були при владі політики нової генерації, якими неможливо “керувати з ручника”. Ось таким чином і з’явилася мета у більшості ради – зняти міського голову Ольгу Омельчук. Насправді ж немає жодного факту, на підставі якого можна було б говорити про звільнення чи недовіру. Крім того, те позитивне, що робиться міським головою і її командою, неформальна опозиція намагається приховати від виборців за допомогою перекручування фактів, нівелювання та спотворення інформації про роботу мера і виконавчого комітету.
З доволі дивною позицією до подій у Нетішині долучився і обласний осередок політичної партії “Фронт змін”. Основна їхня вимога – щоб нетішинський осередок “Фронту змін” офіційно перейшов в опозицію до мера у зв’язку з тим, що та не вступила у партію “Фронт змін”, за поданням якої Омельчук висувалася у мери. Такі дії обласного осередку, на наш погляд, є ганебними і суперечать вітчизняному законодавству.
Більше того, така позиція обласного осередку була озвучена 14 квітня на дев’ятій позачерговій сесії Нетішинської міської ради. Вони дозволили собі оприлюднити неправдиву інформацію про те, начебто “на обласній звітно-виборній конференції “Фронту змін”, вислухавши пропозицію депутатів Нетішинської міської ради, було прийнято рішення перейти в опозицію до нинішнього міського голови”. Але насправді на цій конференції було тільки два делегати від Нетішина і жоден із них такої пропозиції не надавав.
А минулого четверга на офіційному сайті “Фронту змін”, а також у деяких ЗМІ з’явилась інформація про те, що “Хмельницька обласна організація “Фронту змін” спільно з депутатами Нетішинської міської ради ініціюватиме висловлення недовіри міському голові Ользі Омельчук, а також вимагатиме її відставки”, причому, нетішинська парторганізація дізналася про це з заяви обласної організації, оприлюдненої в мережі Інтернет. Насправді ж нетішинський осередок “Фронту змін” непохитний у своїх позиціях, а отже, підтримує і буде підтримувати курс міського голови.
Щодо тих аргументів, які наведені областю як причини, через які необхідна відставка мера, то вони безпідставні і не відповідають дійсності, адже взяті з цілковито необґрунтованого виступу на нетішинській сесії фракції “Батьківщина” та не підтверджені ні фактами, ні документально. Виходить, що власних аргументів щодо обвинувачень міського голови у обласного “Фронту змін” не було.
“Фронт змін” сьогодні – єдина політична сила, яка підтримує міського голову. Інакше й бути не могло, адже на вибори ми йшли єдиною командою. Ми не маємо наміру піддаватися політичному тиску і надалі будемо відстоювати інтереси нетішинської громади, а не окремих політичних ділків.


Депутати Нетішинського осередку політичної партії “Фронт змін”.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую