ye-logo.v1.2

Дмитро Габінет пояснив чому досі не призначено голову Шепетівської РДА

Політика 3141
«Ми перевірили інформацію, врахували думку громадськості й прийняли рішення відкликати кандидатуру цієї особи», — Дмитро Габінет
«Ми перевірили інформацію, врахували думку громадськості й прийняли рішення відкликати кандидатуру цієї особи», — Дмитро Габінет. Фото: з архіву редакції

Наразі триває визначення претендента цю посаду.

Вже 19 районних державних адміністрацій Хмельницької області мають нових голів. Більшість з них президент України призначив 21 лютого цього року. Втім, Шепетівська райдержадміністрація стала єдиною в області, яка досі не отримала нового голову, хоча призначення кандидата на цю посаду погодив Кабмін. Причини такої ситуації пояснив голова Хмельницької облдержадміністрації Дмитро Габінет.

«Я не буду називати конкретних імен, але ця людина вже заповнила електрону декларацію кандидата на посаду голови Шепетівської РДА і пройшла необхідне погодження. Проте після цього з’явилася низка публікацій у засобах масової інформації, зокрема й у Шепетівці. Ми перевірили інформацію, врахували думку громадськості й прийняли рішення відкликати кандидатуру цієї особи», — пояснив Дмитро Габінет.

Також він зазначив, що наразі відбуваються «певні процедури» для визначення нового голови Шепетівської райдержадміністрації.

Щодо решти голів райдержадміністрацій області Дмитро Габінет розповів, що у нього впродовж двох тижнів пройшло співбесіди 200 претендентів. Нових голів обирали за кількома критеріями, зокрема їх перевіряла й Служба безпеки України. У результаті багато претендентів «відсіялося».

«Хтось може сказати, що не всі люди, які стали новими головами РДА, є найкращими. Але це суб’єктивна думка. Ми обирали тих, хто найкраще зарекомендував себе під час співбесіди. Як вони працюватимуть, покаже час. Тоді й робитимемо висновки», — переконаний очільник Хмельницької облдержадміністрації.

Нагадаємо, у січні Кабмін погодив кандидатуру нового голови Шепетівської РДА — Ямчука Михайла Дмитровича, який працює виконувачем обов’язків начальника районного комунального підприємства «Білогірське бюро технічної інвентаризації». Втім, до його призначення поки так і не дійшло.

Загалом на початку цього року у реєстрі Національного агентства з питань запобігання корупції можна було знайти декларації двох охочих очолити Шепетівську РДА. Крім Михайла Ямчука, електронну декларацію подав Биков Віталій Петрович — директор комунального підприємства «Шепетівкаводоканал».

Читайте також: Нова квартира та 200 тисяч подарунку: що задекларувала голова Теофіпольської РДА

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую