ye-logo.v1.2

Нова квартира та 200 тисяч подарунку: що задекларувала голова Теофіпольської РДА

Політика 8164
Донедавна Олена Ковцун працювала керівником апарату Теофіпольської райдержадміністрації
Донедавна Олена Ковцун працювала керівником апарату Теофіпольської райдержадміністрації. Фото: rdatf.gov.ua

Огляд біографії та електронної декларації Олени Ковцун.

Кореспонденти сайту «Є» продовжують аналізувати біографії та електронні декларації новопризначених очільників районних державних адміністрацій Хмельницької області. На черзі Ковцун Олена Володимирівна, яку Володимир Зеленський нещодавно призначив головою Теофіпольської РДА.

За інформацією офіційного сайту Теофіпольської районної державної адміністрації, Олена Ковцун народилася 5 червня 1971 року в селі Москалівка Білогірського району. Вищу освіту вона здобула спершу у Тернопільському державному економічному університеті, а далі — у Львівському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України.

Для Теофіпольської РДА Олена Володимирівна не нова людина. Після зайняття підприємницькою діяльністю впродовж 1998-2006 років вона почала працювати на різних посадах у цьому органі влади. Зокрема, з 5 червня 2015 року вона працює керівником апарату Теофіпольської районної державної адміністрації. Володимир Зеленський призначив її головою цієї ж РДА 21 лютого цього року.

Останню повну електронну декларацію кандидата на посаду голови райдержадміністрації Олена Ковцун опублікувала наприкінці минулого року, відповідно у ній вказано доходи й статки Олени Володимирівни за 2018-й. Втім, цьогоріч вона опублікувала ще два повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, які стосуються 2019 року.

Отож, у 2018 році Олена Володимирівна з нерухомості в Теофіполі володіла лише приміщенням кафе-бару площею 91 квадратних метрів. Цей об’єкт офіційно перебуває у її власності з 1998 року. Її ж чоловік Валерій Ковцун мав у Теофіполі житловий будинок площею 227 квадратних метрів і земельну ділянку, площа якої складає 1 тисяча 471 квадратний метр.

Згідно з повідомленням про суттєві зміни у майновому стані, торік Олена Ковцун придбала у Хмельницькому квартиру площею 46,9 квадратних метрів. Її вартість на дату набуття склала 446 тисяч 234 гривні.

З автотранспорту у декларації новопризначеної голови РДА вказаний лише автомобіль «ВАЗ 21723» 2008 року випуску, який належить її чоловіку.

У 2018 році Олені Ковцун нарахували 331 тисячу 898 гривень зарплатні за основним місцем роботи у Теофіпольській райдержадміністрації та 18 тисяч 640 гривень пенсії. Крім того, вона отримала путівку у розмірі дев’ять тисяч гривень і 15 тисяч гривень від продажу (обміну) рухомого майна. А за 2019 рік Олена Володимирівна задекларувала 200 тисяч гривень подарунку в грошовій формі. Від кого вона отримала ці кошти у повідомлені не вказано.

Натомість її чоловіку у 2018 році нарахували 13 тисяч 956 гривень пенсії та проценти на загальну суму 45 тисяч 900 гривень.

У позаминулому році Олена Ковцун не володіла значними грошовими заощадженнями. А ось її чоловік тоді на банківських рахунках загалом мав 311 тисяч 259 гривень.

Нагадаємо, кореспонденти сайту «Є» вже розглянули декларації новопризначених голів Білогірської РДА Юрія Загоруйка, Віньковецької РДА Володимира Лужняка, Волочиської РДА Юрія Марущина, Городоцької РДА Жанни Кордас, Деражнянської РДА Олександра Щербаня, Дунаєвецької РДА Ярослава Купчика, Ізяславської РДА Івана Федорчука, Кам’янець-Подільської РДА Анатолія Бернашевського, Красилівської РДА Василя Кравчука, Летичівської РДА Раїси Кабанової, Новоушицької РДА Олександра Солов’я, Полонської РДА Анатолія Мороза, Славутської РДА Олександра Мельника, Старокостянтинівської РДА Альони Пасічник, Старосинявської РДА Надії Вікарської, Хмельницької РДА Артема Багінського та Чемеровецької РДА Юлії Андрущенко.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую