ye-logo.v1.2

Підвищуємо соціальні стандарти Політична реклама

Політика 1633
Народні обранці підтримали низку законопроектів, покликаних підтримати українців різного віку
Народні обранці підтримали низку законопроектів, покликаних підтримати українців різного віку. Фото: Надані пресслужбою партії

Народні обранці підтримали низку законопроектів, покликаних підтримати українців різного віку — дітей, пенсіонерів і працездатне населення, яке опинилося у скруті.

Відпочити в Україні за державний кошт матимуть змогу до 20 тисяч дітей, які потребують особливої уваги та підтримки. На це виділять 80 мільйонів гривень. Діти поїдуть до закладів оздоровлення та відпочинку вищої категорії, розташованих у гірських районах Закарпатської, Івано-Франківської та Львівської областей, а також на узбережжі Чорного й Азовського морів. Кошти на це знайшли завдяки збільшенню надходжень від податку на додану вартість із вироблених в Україні товарів.

Верховна Рада ухвалила законопроект, який передбачає щорічну індексацію розміру аліментів. Раніше зробити такий перерахунок можна було через суд. Документ поліпшить матеріальне становище неповних сімей і зменшить навантаження на державний бюджет.

Діти-сироти, яким уже виповнилося 18 років, більше не повинні перейматися, чи матимуть вони дах над головою найближчі кілька років. Депутати мають намір прибрати із законодавства норму, за якою тільки ті, хто навчається у виші, можуть до 23 років продовжувати жити в прийомних сім’ях або дитячих будинках сімейного типу. Відповідні зміни до Сімейного кодексу більшість народних обранців підтримала в першому читанні.

Новації для ринку праці

Народні депутати дозволили Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування виділяти додаткові кошти на підтримку людей, які постраждали через заходи проти пандемії. Вони зможуть пройти профнавчання, відкрити власну справу або підзаробити на громадських роботах. У виграші й роботодавці — вони отримають компенсацію на сплату єдиного соцвнеску та оплату праці внутрішньо переміщених осіб. До кінця року сума такої підтримки загалом складе 322,5 млн грн.

Гроші на пенсії

Уже у вересні, завдяки підвищенню мінімальної зарплати з 4723 до 5000 грн, українські пенсіонери отримають більші виплати. Позапланове підвищення стало можливим завдяки стабільному курсу національної валюти: в державний бюджет закладена прогнозна вартість долара у 29,5 грн, але українська валюта залишається значно міцнішою.

За словами голови партії «Слуга Народу» Олександра Корнієнка, в бюджеті вдалося акумулювати додаткові кошти.

«Це не популізм – просто підняти і все, незрозуміло, за рахунок яких джерел. У нас є 3,5 млрд гривень, заощаджених за рахунок курсової різниці. У нас є зовнішній борг, він у доларах, а долар у бюджеті було закладено по одній сумі, півроку був по іншій сумі, і тепер є додаткові гривні в бюджеті. Також є певні додаткові внутрішні можливості, і це як раз дає чотири з хвостиком мільярди гривень, які забезпечать підвищення», – пояснив Олександр Корнієнко.

Олександр Корнієнко, голова партії «Слуга Народу»

«На сьогодні в Хмельницькому є багато сімей з дітьми, що потребують особливої опіки. Тому я сприймаю таке рішення дуже позитивно й розраховую, що подібна практика стане системою оздоровлення дітей та молоді. У мою програму кандидата на міського голову я планую включити напрямок підтримки такої категорії дітей через систему співфінансування з місцевого бюджету», — сказала Інна Ящук — майбутній кандидат на посаду міського голови Хмельницького.

Інна Ящук — майбутній кандидат на посаду міського голови Хмельницького 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую