ye-logo.v1.2

Яких депутатів Хмельницької облради визнали найуспішнішими кандидатами

Політика 2639
Двох кандидатів «рекордсменів» обрали на керівні посади у Хмельницькій облраді
Двох кандидатів «рекордсменів» обрали на керівні посади у Хмельницькій облраді. Фото: з архіву редакції

Вони потрапили до всеукраїнського рейтингу, адже набрали найбільшу кількість голосів виборців.

Представники руху ЧЕСНО для видання «Українська правда» підготували рейтинг 50 найуспішніших кандидатів, які були обрані до обласних рад країни. До їх числа потрапило й три депутати Хмельницької облради. Окремо громадські активісти проаналізували десятку кандидатів, що отримали найбільше голосів. Серед них опинилися Володимир Гончарук та Віолета Лабазюк.

За текстом матеріалу руху ЧЕСНО, найнижчим показником для входження у ТОП-50 найуспішніших кандидатів став результат у 4 тисячі 928 голосів. Таким чином до рейтингу потрапили три депутати Хмельницької обласної ради: Володимир Гончарук, Віолета Лабазюк і Сергій Іващук.

Натомість у ТОП-10 опинилося двоє депутатів з Хмельниччини. У цьому рейтингу четверту сходинку посідає Володимир Гончарук, який балотувався від осередку політичної партії «Команда Симчишина». За нього проголосувало 10 тисяч 882 виборці. Як наслідок він набрав 183 відсотки від партійної квоти.

У ТОП-10 найуспішніших кандидатів Володимир Гончарук посів четверту сходинку, а Віолета Лабазюк — десяту. Інфографіка: руху ЧЕСНО

У ТОП-10 найуспішніших кандидатів Володимир Гончарук посів четверту сходинку, а Віолета Лабазюк — десяту. Інфографіка: руху ЧЕСНО

Хоча Володимир Володимирович раніше не обирався до обласної ради, раніше він був депутатом міської ради. З грудня 2015 року до грудня 2020-го він працював заступником Хмельницького міського голови. А торік 7 грудня Володимира Гончарука обрали першим заступником голови Хмельницької облради.

Також у минулому він був пов’язаний з нардепом сьомого скликання Верховної Ради України Ігорем Сабієм від ВО «Свобода». Впродовж 2013-2014 років Володимир Гончарук працював його помічником-консультантом.

До теми: Якими статками володіє нова очільниця Хмельницької облради та її заступники

У рейтингу ТОП-10 кандидатів Володимира Гончарука Випередило троє обранців: депутат Дніпропетровської облради Артур Мартовицький з 15 тисячами 434 голосами, депутат Львівської облради Володимир Квурт з 13 тисячами 526 голосами та депутат Чернігівської облради Олександр Атрощенко з 11 тисячами 884 голосами.

«Закриває» цей рейтинг Віолета Лабазюк, яка була обрана до Хмельницької обласної ради від осередку партії «За майбутнє». За неї на місцевих виборах проголосувало 9 тисяч 295 людей. Таким чином вона набрала 156 відсотків від партійної квоти.

Представники руху ЧЕСНО зазначають, що Віолета Олександрівна входить до четвірки кандидатів «рекордсменів», які у минулому не мали жодного досвіду участі у виборах. Однак вона є дружиною чинного нардепа Сергія Лабазюка. Донедавна Віолета Лабазюк очолювала благодійний фонд «Ми поруч», який належить її чоловіку.

До теми: Віолета Лабазюк відновила повноваження голови Хмельницької облради: що ухвалив суд

Крім того, 7 грудня Віолету Лабазюк обрали головою Хмельницької облради.

У рейтинг 50-ти найуспішніших кандидатів також увійшов ще один висуванець до обласної ради від «За майбутнє» Сергій Іващук. За інформацією ЦВК, на місцевих виборах він отримав 6 тисяч 998 голосів. Відповідно — 117,57 відсотка від партійної квоти.

Загалом у ТОП-50 найуспішніших кандидатів від руху ЧЕСНО потрапило троє депутатів Хмельницької облради. Інфографіка: руху ЧЕСНО

Загалом у ТОП-50 найуспішніших кандидатів від руху ЧЕСНО потрапило троє депутатів Хмельницької облради. Інфографіка: руху ЧЕСНО

На відміну від Володимира Гончарука та Віолети Лабазюк Сергій Іващук вже обирався депутатом облради. Нині він також працює генеральним директором товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробнича агрофірма «Перлина Поділля».

До речі, раніше Хмельницький міський голова Олександр Симчишин очолив трійку «мерів», які на жовтневих виборах здобули найкращий результат. За нього проголосували 74 тисячі 62 виборці, тобто він набрав 86,83 відсотка голосів.

Читайте також: Михайло Посітко розповів про проблеми Кам’янця-Подільського, громаду та виконання обіцянок

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую