ye-logo.v1.2

Ексвикладача Хмельницького університету ввели до складу РНБО

Політика 2808
Руслан Стефанчук (ліворуч) замінить у РНБО Дмитра Розумкова (праворуч)
Руслан Стефанчук (ліворуч) замінить у РНБО Дмитра Розумкова (праворуч) . Фото: facebook.com/oleg.fedonyuk

Руслан Стефанчук замінить у Раді національної безпеки і оборони України Дмитра Разумкова.

У складі Ради національної безпеки і оборони України відбулися зміни відповідно до указу Президента України №542/2021, який оприлюднений на сайті Глави держави.

Відповідно до оприлюдненого документу, з РНБО виводять Дмитра Разумкова, вже експікера парламенту. А замість нього має бути Руслан Стефанчук, якого 8 жовтня нардепи призначили новим головою Верховної Ради України. Утім, як зазначено в указі, який датований 14 жовтня, Стефанчук ще має погодитися увійти до РНБО.

Нагадаємо, що Руслан Стефанчук хоч і народився в Тернополі, але значну частину свого життя провів у Хмельницькому. Саме тут він отримав вищу освіту в Хмельницькому інституті регіонального управління та права (нині ХУУП) і технологічному університеті Поділля (нині ХНУ). Працював і в Хмельницькому університеті управління та права викладачем, а згодом і завідувачем кафедри, доцентом, професором, проректором з наукової роботи. В періоду з 2014 до 2016 року він був проректором з наукової роботи Національної академії прокуратури України. З 2017-го до 2019-го працював заступником директора «Національного офісу інтелектуальної власності».

На позачергових парламентських виборах влітку 2019 року Руслана Стефанчука обрали нардепом від «Слуги народу». Тоді ж його рідного брата Миколу Стефанчука обрали депутатом Верховної Ради від «Слуги народу» на виборчому окрузі №187, який охоплював значну частину Хмельницького.

З 29 серпня 2019 року й дотепер Руслан Стефанчук займав крісло першого заступника голови Верховної Ради України. Й до 6 жовтня цього року виконував обов’язки представника президента у парламенті. Нині живе у Києві.

Читайте також: Стефанчук очолив Верховну Раду: що про нього відомо й що пов’язує з Хмельницьким

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую