ye-logo.v1.2

Симчишин звільнив директора «Хмельницькводоканалу»

Політика 5197
Причиною звільнення Віталія Кавуна стало завершення терміну дії його контракту
Причиною звільнення Віталія Кавуна стало завершення терміну дії його контракту. Фото: з архіву редакції

Віталій Кавун очолював це комунальне підприємство з 2011 року.

Сьогодні, 27 жовтня, Віталій Кавун втратив посаду директора комунального підприємства «Хмельницькводоканал». Про його звільнення свідчить розпорядження міського голови Олександра Симчишина, яке він підписав напередодні.

Згідно з його текстом, Віталія Борисовича звільнено з 27 жовтня. Причиною стало завершення терміну дії контракту. Відтак з 28 жовтня обов’язки директора будуть покладені на головного інженера «Хмельницькводоканалу» Станіслава Міхальця.

Власне цього дня Віталій Кавун провів прощальну нараду зі своїм колективом. Про це свідчить інформація, оприлюднена на сторінці комунального підприємства у фейсбуці. Згідно з нею, Віталій Борисович присвятив «Хмельницькводоканалу» 24 роки свого життя. Там він почав працювати у 1997 році майстром Чернелівського водогону. Пізніше — начальником різних служб і підрозділів підприємства. А з 2011 року й дотепер Віталій Кавун обіймав посаду директора.

Огляд електронної декларації Віталія Кавуна

Віталій Борисович вже опублікував електронну декларацію перед звільненням з посади директора. Вона охоплює період з 1 січня цього року до 27 жовтня, тобто дня його звільнення.

Нерухомість. Згідно з нею, Віталій Кавун мав у власності гараж і земельну ділянку. Решта майна належала його колишній дружині Тетяні Кавун: садовий (дачний) будинок і земельну ділянку в обласному центрі та ще одну ділянку в селі Моньки колишнього Красилівського району.

Автотранспорт. Тетяні Кавун належав автомобіль «Ніссан Кашкай» 2017 року випуску, вартість якого на дату набуття становила 618 тисяч 140 гривень.

Доходи. За цей неповний рік Віталію Кавуну на посаді директора КП «Хмельницькводоканал» нарахували 370 тисяч 283 гривні зарплатні. Також він вказав 11 тисяч 744 гривень доходу від надання майна в оренду та 68 тисяч 616 гривень пенсії. Натомість задекларований дохід від зайняття підприємницькою діяльністю склав 357 тисяч 825 гривень.

Нагадаємо, 20 липня правоохоронці оголосили Віталію Кавуну про підозру за частиною 2 статі 367 Кримінального кодексу України (Службова недбалість). Це стало частиною справи, пов’язаною з розкраданням бюджетних коштів, виділених на реконструкцію системи знезараження питної води на проспекті Миру, 36/2А. У цьому підозрюють директора столичного ТОВ «Науково-виробнича фірма «Екологія України». За версією слідства, той підробив документи та завищив вартість обладнання на 3 мільйони 464 тисяч гривень.

Натомість Віталій Кавун, на думку правоохоронців, недостатньо дослідив документи, щоб виявити зловживання підрядника, чим проявив службову недбалість. Таким чином наприкінці липня Хмельницький міськрайонний суд задовольнив клопотання слідчих і відсторонив Віталія Борисовича від посади директора «Хмельницькводоканалу». Проте невдовзі Хмельницький апеляційний суд скасував цю ухвалу.

Читайте також: Як навчатимуться школярі Хмельницького у «червоній» зоні

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую