ye-logo.v1.2

Справа Лабазюка: заставу в 40 мільйонів не скасували

Політика 1430
Слідство у справі Сергія Лабазюка вже завершено, а тому невдовзі її має розглядати суд
Слідство у справі Сергія Лабазюка вже завершено, а тому невдовзі її має розглядати суд. Фото: Олексій Арунян, Ґрати

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін запобіжний захід народному депутату.

Відбувся розгляд апеляційної скарги сторін захисту та обвинувачення на ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду, якою народного депутата взяли під варту з можливістю внесення застави у 40 мільйонів 260 тисяч гривень. Про це повідомляє пресслужба Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

«За результатами розгляду колегія суддів залишила без задоволення апеляційні скарги сторін захисту та обвинувачення, а ухвалу слідчого судді ВАКС — без змін. Рішення набрало законної сили з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає», - йдеться в повідомленні Апеляційної палати ВАКСу.

Нагадаємо, мова йде про народного депутата України Сергія Лабазюка. Його підозрюють у пропозиції надати неправомірну вигоду топпосадовцям у сфері відновлення. «…народний депутат, за сумісництвом власник великого будівельного та аграрного бізнесів, звернувся до топпосадовця Міністерства відновлення з проханням надати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об'єктів на 1 мільярд гривень. За це пообіцяв «винагороду» у розмірі 3-5% від вартості кожного підряду. Для узгодження подальших домовленостей нардеп також залучив директора компанії. Після надходження 50 млн грн за підряд з відновлення зруйнованого мосту в одному з регіонів України народний обранець через довірену особу надав топпосадовцю Державного агентства відновлення обіцяний відсоток у сумі 150 тис. дол. США», - раніше про цю справу повідомляли в Національному антикорупційному бюро України.

28 листопада слідчий суддя ВАКС виніс ухвалу про застосування до народного депутата України Сергія Лабазюка запобіжного заходу у виді тримання під вартою до 21 січня 2024 року із альтернативою внесення застави у розмірі 40 260 000 гривень. Сам нардеп заявляв, що доведе свою невинуватість. Якщо ж його визнають винним за частиною 4 статті 369 Кримінального кодексу України, то йому загрожує від п'яти до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую