ye-logo.v1.2

Нардепу Сергію Лабазюку продовжили запобіжний захід

Політика 1897
Сергій Лабазюк вийшов з СІЗО під заставу 29 листопада
Сергій Лабазюк вийшов з СІЗО під заставу 29 листопада. Фото: Сергій Лабазюк/ Facebook

Сторона захисту продовжує ознайомлюватись із матеріалами справи.

Суд продовжив запобіжний захід народному депутату Сергію Лабазюку, якого підозрюють у спробі підкупу топпосадовців у сфері відновлення. Новий термін – до 14 травня 2024 року. Відповідне рішення ухвалили на судовому засіданні 14 березня, повідомили сайту «Є» у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Нагадаємо, згідно з матеріалами справи, у серпні 2023 року нардеп звернувся до топпосадовця Міністерства відновлення з проханням надати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об'єктів на 1 мільярд гривень. За це пообіцяв «винагороду» у розмірі 3-5% від вартості кожного підряду. Для узгодження подальших домовленостей народний обранець також залучив директора компанії Дениса Назімова.

«Після надходження 50 мільйонів гривень за підряд з відновлення зруйнованого мосту в одному з регіонів України Сергій Лабазюк передав через довірену особу викривачу-топпосадовцю обіцяний відсоток у сумі 150 тисяч доларів США. Передача неправомірної вигоди відбулась на паркінгу одного зі столичних супермаркетів, а гроші знаходились у китайській шкатулці», – йшлося в повідомленні НАБУ.

21 листопада у Сергія Лабазюка провели обшуки та висунули йому підозру. 28 листопада ВАКС задовольнив клопотання прокурорів та ухвалив рішення взяти Лабазюка під варту до 21 січня 2024 року з можливістю внесення застави у 40 мільйонів 260 тисяч гривень.

Вже 29 листопада нардеп вийшов із СІЗО під заставу. Водночас на нього поклали низку обов'язків. Зокрема, Сергію Лабазюку заборонили спілкуватися зі свідками — міністром інфраструктури Олександром Кубраковим і головою Державного агентства відновлення Мустафою Найємом, а також підозрюваним — керівником ТОВ «Ю Ар Ді Українські дороги» Денисом Назімовим, і водієм, який передавав «китайський подарунок».

Досудове розслідування завершили у січні 2024. Наразі сторона захисту ознайомлюється з матеріалами справи. Далі – почнеться розгляд справи у Вищому антикорупційному суді.

Читайте також: У Хмельницькому судитимуть посадовця одного із комунальних підприємств, якого підозрюють у хабарництві

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую