ye-logo.v1.2

Справу нардепа Сергія Лабазюка, який звинувачується у спробі підкупу, скерували до суду

Політика 1323
Підозру Сергієві Лабазюку оголосили 21 листопада 2023 року
Підозру Сергієві Лабазюку оголосили 21 листопада 2023 року. Фото: facebook.com/SergiyLobazyuk

Справу розгляне Вищий антикорупційний суд.

Вчора, 21 травня, прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно нардепа Сергія Лабазюка та його спільника, яких підозрюють у наданні неправомірної вигоди топпосадовцям у сфері відновлення. Про це повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Нагадаємо, що за матеріалами досудового розслідування, у серпні 2023 року нардеп звернувся до топпосадовця Міністерства відновлення з проханням надати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об'єктів на 1 мільярд гривень. За це пообіцяв «винагороду» у розмірі 3-5% від вартості кожного підряду. Для узгодження подальших домовленостей народний обранець також залучив директора компанії Дениса Назімова.

«Після надходження 50 мільйонів гривень за підряд з відновлення зруйнованого мосту в одному з регіонів України Сергій Лабазюк передав через довірену особу викривачу-топпосадовцю обіцяний відсоток у сумі 150 тисяч доларів США. Передача неправомірної вигоди відбулась на паркінгу одного зі столичних супермаркетів, а гроші знаходились у китайській шкатулці», – йшлося у повідомленні НАБУ.

Нардепа та його спільника судитимуть за фактом, передбаченим частиною 4 статті 369 Кримінального Кодексу України. Санкція цієї статті: позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, що підозру Сергієві Лабазюку оголосили 21 листопада 2023 року. 28 листопада суд ухвалив рішення взяти його під варту з можливістю внесенння застави у розмірі 40 мільйонів 260 тисяч гривень. Під заставу з СІЗО нардеп вийшов 29 листопада. Досудове розслідування завершили у січні 2024. Впродовж цього часу сторона захисту ознайомлювалася з матеріалами справи.

Далі – справу розгляне Вищий антикорупційний суд.

Читайте також: Президент призначив голову Хмельницької ОДА

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую