ye-logo.v1.2

Зламати корупційну схему – наше першочергове завдання!

Політика 3222
Олександр Корнійчук, голова Хмельницької обласної організації партії "Удар"
Олександр Корнійчук, голова Хмельницької обласної організації партії "Удар"

Тотальні побори та відсутність справедливості, продажні судді та перевертні в погонах – реальні досягнення діючої влади. У країні, де все купується та все продається це вже давно не новина.

Нинішні представники народу створили умови, за яких інакше бути й не може. Адже державні органи часто-густо дублюють повноваження один одного. А коли доходить до справи, переводять стрілки, мовляв, це не у нашій компетенції. Позиція партії «УДАР» принципова: Потрібно скоротити кількість державних органів, які мають дозвільні, контрольні та каральні повноваження, мінімізувати взаємодію громадянина з чиновником.
Партія «УДАР» підготувала пакет законів, які впровадять у життя принцип «єдиного вікна» та «єдиного офісу» в усіх сферах взаємодії громадянина й держави. І хоча нині ці терміни дуже часто використовуються в інформаційному та законодавчому просторі, на практиці вони майже не мають застосування. А ідея дуже проста - об'єднати всі дозвільні служби в одному приміщенні і створити посаду «адміністратора», який буде абсолютно безкоштовно, за дорученням клієнта, оформляти його документи.
Експериментальне впровадження цих ініціатив на місцях дало змогу в 2-3 рази скоротити грошові та часові витрати підприємців. Потрібно нагадати чиновнику про його основну функцію – допомагати громадянам не перетасовуванням папірців, а реальною працею. Не дарма ж народ годує вже більше 300 000 дерслужбовців!
Окрім того, українці матимуть право відкликання депутата будь-якого рівня, тобто депутат представницького органу влади буде «зв'язаний» наказами виборців і протягом усієї своєї діяльності відповідальний перед ними. При цьому планується законодавчо закріпити можливість дострокового відкликання депутатів, що не виправдали довіри виборців.
Партія «УДАР» забезпечить поширення цього закону на депутатів всіх рівнів у тому числі і на Верховну Раду. Таким чином, громада зможє оцінювати роботу конкретного депутата не тільки один раз на п'ять років, а в щоденному режимі.
Без цього закону сьогодні за три місяці виборчої кампанії, майбутній депутат фактично купує собі 5 років безвідповідальності. Так надалі не буде.
Звичайно, непросто враз запровадити прозорі та єдині для всіх правила, що так вдало функціонують у розвинутих країнах Європи. Для цього доведеться позбутися реакційних сил режиму, що вже віджив свій вік, та старих зашкарублих бюрократів, яким все одно, за що голосувати.

Провести антикорупційну люстрацію – завдання №1 для команди Кличка. Після незалежної перевірки ми звільнимо всіх чиновників, всіх правоохоронців, суддів та прокурорів, усіх, котрі мали хоча б якісь важелі для того, щоб безкарно збирати данину з тих, у кого вже і так не залишилось ніяких статків, - відзначив голова Хмельницької обласної організації політичної партії «УДАР» Олександр Корнійчук.

Автор Віталій Заславський.



 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую