emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
11 Квітня 2016 Хмельницький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги 791

Адвокат із системи безоплатної правової допомоги домігся у суді визначення додаткового строку для прийняття спадщини

До Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулася клієнтка, яка почула про роботу Центру по телебаченню, з проханням призначити їй адвоката для підготовки позовної заяви про визначення додаткового строку для прийняття спадщини.
Клієнтка після смерті свого чоловіка, як спадкоємець першої черги за законом успадкувала його майно, діти спадкодавця відмовились від прийняття спадщини на користь матері. Для оформлення спадщини (будинку і земельного паю) клієнтка звернулась до державного нотаріуса, де їй було повідомлено, що видати свідоцтво про право на спадщину не має можливості у зв'язку з тим, що її чоловік, який успадкував зазначене вище майно за заповітом свого батька, із заявою про прийняття спадщини до нотаріальної контори не звертався, та не проживав разом із спадкодавцем на час відкриття спадщини. Для вирішення даного питання рекомендовано звернутися до суду.
Адвокат із системи БВПД, якого було призначено Центром для представництва інтересів клієнтки, вивчивши матеріали справи, у позовній заяві навела аргументи, що строк для прийняття спадщини клієнткою було пропущено, як спадкоємицею в порядку спадкової трансмісії з поважних причин, оскільки існувала необхідність встановлення факту родинних відносин між її чоловіком та його сином у судовому порядку, у зв'язку з невідповідністю документів, які підтверджують родинні зв'язки. Крім того, тривалий період під час перебігу строку для прийняття спадщини клієнтка хворіла, що підтверджено відповідними документами.
Вивчивши надані до суду матеріали, заслухавши пояснення сторін суд визнав позовні вимоги, заявлені позивачем, цілком обгрунтованими, такими, що відповідають чинному законодавству, та визначив додатковий строк для прийняття спадщини тривалістю один місяць.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 19.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.58
39.6
42.26
42.27

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо