emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
13 Квітня 2016 Прес-служба РСЦ МВС в Хмельницькій області 981

Відкрито доступ до реєстру транспортних засобів
Уряд відкрив доступ до інформації про зареєстровані транспортні засоби та їх власників з Єдиного державного реєстру Міністерства внутрішніх справ. Зокрема, Постановою КМУ від 25.03.2016 № 260 «Деякі питання надання інформації про зареєстровані транспортні засоби та їх власників» встановлюється порядок доступу посадових осіб органів державної влади, органів місцевого самоврядування, адвокатів, нотаріусів до Єдиного державного реєстру та порядок надання інформації з нього фізичним та юридичним особам, а також затверджується єдина форма надання відомостей з нього.
Так, Порядком доступу посадових осіб органів державної влади, органів
місцевого самоврядування, адвокатів, нотаріусів до Єдиного
державного реєстру Міністерства внутрішніх справ стосовно
зареєстрованих транспортних засобів та їх власників, затвердженому вищевказаною Постановою, передбачено, що отримання посадовими особами органів державної влади, зокрема органів МВС, органів Національної поліції, органів місцевого самоврядування, судів, органів прокуратури, органів СБУ, відомостей, які містяться в Реєстрі, з метою здійснення повноважень, визначених законом, провадиться в електронній формі на безоплатній основі.
За надання адвокатам та нотаріусам відомостей з Реєстру шляхом доступу до нього, крім відомостей про марку, модель транспортного засобу, рік його випуску та об’єм (потужність) двигуна, дату державної реєстрації, справляється плата у розмірі, визначеному постановою Кабінету Міністрів України від 4 червня 2007 р. № 795 “Про затвердження переліку платних послуг, які надаються підрозділами Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції та Державної міграційної служби, і розміру плати за їх надання”.
Крім цього, Порядком надання фізичним та юридичним особам інформації з Єдиного державного реєстру Міністерства внутрішніх справ стосовно зареєстрованих транспортних засобів, також затвердженим цією ж Постановою, передбачено, що запит про надання витягу з Реєстру подається незалежно від місця реєстрації фізичної або юридичної особи.
За надання відомостей з Реєстру про марку, модель транспортних засобів, рік їх випуску, об’єм (потужність) двигуна та дату державної реєстрації у разі здійснення запиту про зареєстровані за юридичною чи фізичною особою транспортні засоби плата не справляється.
В той же час, за надання інших відомостей з Реєстру стосовно зареєстрованих транспортних засобів за основним критерієм пошуку за ідентифікаційним номером (VIN) (про марку, модель, рік випуску, об’єм (потужність) двигуна, дату державної реєстрації, колір, тип пального, кількість власників, кількість сидячих місць з місцем водія, обмеження щодо експлуатації транспортного засобу, проходження обов’язкового технічного контролю, наявність інформації про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, участь у дорожньо-транспортних пригодах, кількість дорожньо-транспортних пригод за участю транспортного засобу) справляється плата в розмірі, визначеному постановою Кабінету Міністрів України від 4 червня 2007 р. № 795 “Про затвердження переліку платних послуг, які надаються підрозділами Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції та Державної міграційної служби, і розміру плати за їх надання”
Зазначеним Порядком передбачено, що подання запиту про надання витягу з Реєстру є підтвердженням згоди особи, яка звернулася з таким запитом, на надання власнику чи іншому правоволодільцю транспортного засобу інформації про прізвище, ім’я та по батькові такої особи та зміст запиту.
Також, цим Порядком передбачено подання запиту у письмовій та електронній формах.
Так, подання запиту про надання витягу з Реєстру в паперовій формі здійснюється особисто заявником (його представником на підставі довіреності) або шляхом надсилання поштою з описом вкладення. Від імені юридичної особи запит про надання витягу з Реєстру в паперовій формі подає її керівник або інша особа на підставі виданої такою юридичною особою довіреності.
В свою чергу, витяг з Реєстру в електронній формі надається за запитом юридичних та фізичних осіб через офіційний веб-сайт МВС за умови ідентифікації таких осіб з використанням електронного цифрового підпису чи іншого альтернативного способу ідентифікації особи за умови дотримання вимог законодавства щодо технічного захисту інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах. Альтернативним способом ідентифікації фізичної особи є використання електронної системи ідентифікації “Bank ID”, що використовує базу клієнтських даних банків, до моменту її сертифікації.
Згідно переліку платних послуг, які надаються підрозділами Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції та Державної міграційної служби, і розміру плати за їх надання, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 4 червня 2007 р. № 795 за надання вказаних послуг справляється плата у наступному розмірі:
- 60,9 грн. (за надання відомостей у паперовій формі);
- 45,68 грн. (за надання відомостей в електронній формі).

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 20.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.66
39.68
42.23
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо