emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
19 Квітня 2016 Юлія Білецька 1728

Історії юних гвардійців знову кращі

Місто Лева цими вихідними вже вчетверте вітало юних гвардійців на фіналі Всеукраїнського історичного конкурсу «Непізнана історія мого краю».
А започаткували цей проект 4 роки тому Український католицький університет, Львівська обласна Мала академія наук та портал «Історична правда». Цьогорічна тема – «Історія рідної школи». За словами організаторів, конкурс – це можливість для школярів розказати історію свого міста, села, героя. І у такий спосіб дослідити і написати «малі історії», з яких і формується велика історія України.
І наші юні дослідники Наталія Цяпенко та Єлизавета Муляр розповіли дві «малі історії». Єлизавета, учениця 5 класу гімназії, разом із керівником Письменним Олегом Володимировичем підготували роботу про історію зародження шкільництва у Фельштині та його розвиток до 1988 р. (до відкриття нової школи). Наталка, учениця 6 класу гімназії, разом із Федоровою Марією Василівною розповіли про сучасне життя школи, зокрема гімназії. «У своїй роботі, ми описали історію створення гімназії, адже це не так просто у сільській місцевості домогтися її відкриття. Також повідали про педагогічний колектив, що трудиться над її розвитком, цікавих випускників та взагалі про найбільш важливі досягнення» – розповідає Наталя Цяпенко.
Як повідомляють організатори, цього року на конкурс подалися 193 роботи з більшості областей України. Хмельниччина на 5 місці за кількістю підготовлених робіт – загалом 5 історій, 2 з яких – гвардійських.
«16 квітня 2016 року в приміщенні Українського католицького університету відбувся фінал, на який відібрали близько 20 кращих робіт. Серед них і наші. Приємно, що ми виявляємося кращими вже 4 рік поспіль. Варто відмітити, що кращі історії відзначали досить шановане журі: Вахтанг Кіпіані (журналіст, головний редактор порталу «Історична правда), Ярослав Грицак (професор УКУ, доктор історичних наук), Микола Кацюба (заступник директора Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти), Іванна Бородчук (директор Львівської обласної МАН)» – розповідає Олег Володимирович Письменний.
«Було трохи лячно виступати перед такою великою аудиторією, адже на конкурс з’їхалися учні з різних куточків України. Кожна історія була цікава по-своєму, хтось розповідав про історію школи, як ми, хтось про цікавого педагога чи випускника» – ділиться враженнями Єлизавета Муляр. «Я здивована гостинністю організаторів конкурсу, дуже приємні викладачі самого університету. Студенти провели нам цікаву екскурсію стінами закладу, яку ми потім доповнили самим містом. Я в захваті від старовинних місць Львова, хотілося б здобути саме тут вищу освіту» – продовжує Наталка Цяпенко.
Вітаємо Наталю та Єлизавету, а також їх наставників з черговими досягненнями. Бажаємо нових звершень вже на 5, ювілейному, етапі.

Юлія Білецька, керівник гуртка «Клуб журналістики» ЦДЮТ

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 19.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.66
39.68
42.23
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо