emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
28 Квітня 2016 Хмельницький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги 6731

Послуги адвоката безкоштовно — це реально !!!
В Україні загалом є багато людей, які потребують невідкладної юридичної допомоги, але при цьому не можуть собі цього дозволити через фінансові труднощі. Тому держава в особі Міністерства юстиції запровадила механізм правого вирішення проблем кожного громадянина, створивши з 1 липня 2015 року по всій території України 100 місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. У Хмельницькій області такі центри працюють у містах Шепетівка, Старокостянтинів, Кам’янець-Подільський та Хмельницький, кожен із них має свою зону обслуговування.
Безоплатна вторинна правова допомога є кроком до того, щоб зробити соціально незахищену категорію громадян України якомога більш обізнаними у правовому сенсі. Такі громадяни мають право на кваліфіковану юридичну підтримку, за яку не повинні платити гроші. Місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги надають адвоката, який повністю супроводжує проблему правового характеру з консультації до складання процесуальних документів і реалізації судового рішення на практиці.
Громадяни, які звертаються до центрів, можуть бути впевнені у тому, що вони отримають якісну юридичну допомогу яка для них є безкоштовною, оскільки цю послугу адвокату повністю відшкодовує держава.
Керівник Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Гоцький Григорій Іванович погодився відповісти на наші питання та розповів про перші результати його діяльності.
Які саме верстви населення мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги ?
На безоплатну вторинну правову допомогу мають право громадяни соціально незахищених категорій, зокрема:
- малозабезпечені особи, середньомісячний сукупний дохід сім’ї якої нижчий суми прожиткового мінімуму;
- інваліди, які отримують пенсію або допомогу, що призначається замість пенсії, у розмірі менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб;
- діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, безпритульні діти, діти, які можуть стати або стали жертвами насильства в сім’ї;
- ветерани війни, учасники бойових дій, у тому числі учасники АТО, особи, які належать до числа жертв нацистських переслідувань (стосовно питань, пов’язаних з їх соціальним захистом);
- особи, щодо яких суд розглядає справу про визнання, обмеження чи поновлення цивільної дієздатності фізичної особи;
- особи, щодо яких суд розглядає справу про надання психіатричної допомоги в примусовому порядку;
- реабілітовані особи  (стосовно питань, пов’язаних з реабілітацією);
- особи, які претендують на статус біженця.
Які саме правові послуги можна отримати у місцевому центрі ?
- Адвокати системи БВПД забезпечують представництво інтересів людини у суді, складання документів процесуального характеру. Це стосується будь яких цивільних та адміністративних судових справ (розірвання шлюбу, стягнення аліментів, встановлення юридичних фактів, поділу спадщини, житлові, майнові, земельні спори, оформлення субсидій, пенсій тощо).
Григорій Іванович, скільки людей вже скористалися послугами місцевого центру?
- Кількість громадян, які шукають справедливості у місцевих центрах Хмельниччини, повсякчас зростає. За шість місяців минулого року 1600 мешканців області звернулися за допомогою до місцевих центрів, які діють на Хмельниччині, а за три місяці поточного року і до теперішнього часу фахівці нарахували близько 1200 таких звернень. Зокрема, до Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги з 1 липня 2015 року по 31 березня звернулося понад 800 осіб, 275 з яких призначено адвоката, іншим надано правові консультації чи направлено до суб’єктів надання первинної правової допомоги. У багатьох випадках вдалося вирішити проблемні питання які тривалий час не давали спокою нашим коієнтам.
Зазвичай перешкодою для отримання правової допомоги мешканцями віддалених населених пунктів є фінансова скрута та значна відстань до місцевих центрів, тому виникла потреба у розширені даної мережі центрів правової допомоги. За рішенням Міністерства юстиції України з 1 липня 2016 року у кожному районі будуть створені бюро правової допомоги.
Які ж функції виконуватимуть бюро правової допомоги?
Звернувшись до бюро правової допомоги громадяни зможуть отримати доступ до якісної правової допомоги (юридичні консультації, доступ до он-лайн сервісів Міністерства юстиції, а також представництво інтересів громадянина у суді). Крім цього бюро здійснюватимуть активне правопросвітництво на рівні кожної територіальної громади.
Бюро працюватимуть у кожному районі та місті обласного значення як відокремлені структурні підрозділи місцевих центрів. У містах, де вже діють 100 місцевих центрів, функції виконуватимуться такими центрами.
Бюро правової допомоги повинні стати для людей осередками нових можливостей реалізувати свої законні права. Вони покликані підвищити правову спроможність територіальних громад і кожного їх члена. Це означатиме, що люди знають свої права, розуміють як їх можна реалізувати і захистити у правовий спосіб і які для цього існують механізми. Це пункти доступу до права і правосуддя.
Тож ми запрошуємо звертатися до нас людей, у яких є потреба вирішення якихось справ у суді, але коштів на адвоката вони не мають, фахівці нашого центру обов'язково Вам допоможуть.
Скористатися послугами центру можуть мешканці м. Хмельницького, Віньковецького, Волочиського, Городоцького, Деражнянського, Летичівського, Старосинявського, Хмельницького та Ярмолинецького районів.
Адреса Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги: м..Хмельницький, вул. Соборна 75. тел. 65-77-88, 65-77-95.
Працюємо щодня, крім суботи і неділі, з 9.00 до 18.00 без перерви на обід.
Для більшої зручності громадян до Хмельницького місцевого центру можна звернутися:
на електронну пошту - [email protected] ;
на профіль Skype-зв’язку - office.khmelnytskyi1.legalaid.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 20.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.66
39.68
42.23
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо