ye-logo.v1.2

Не пропустіть! Світовий флешмоб Critical Mass – на вулицях Хмельницького

Спорт 2378

28 червня власники «сталевих коней» нашого міста вперше приєднаються до світового велосипедного флешмобу Critical Mass.

Критична маса по-хмельницьки – це можливість для кожного велосипедиста сказати: «Ми не блокуємо рух – ми і є рух!». Організатори, кажуть, акція покликана популяризувати велосипедний рух, велосипед як транспорт і велосипед як засіб здорового способу життя. Також організатори флешмобу намагаються привернути увагу автомобілістів до велосипедного руху в місті.
«Ми їдемо без супроводу ДАІ та «швидкої», тому усі велосипедисти мусять чітко дотримуватись правил дорожнього руху. Critical Mass у всьому світі відбувається саме у такому форматі», – відзначив один з організаторів акції у Хмельницькому Сергій Толстіхін.
Маршрут пробігу ще уточнюється, але вже точно відомо, що стартуватиме пробіг о 19.00 у парку ім. Чекмана (на білому мості). Фінішуватимуть учасники акції на міському пляжі, де саме в цей момент триватиме еко-фестиваль.
Довідка: Critical Mass (Критична маса) – це громадський рух, майже спонтанний масовий збір велосипедистів міста. Акція не має виразно окресленого організатора, плану дій та маршруту. Заїзди проходять у форматі флешмобів. Велосипедисти спонтанно обирають напрям руху та пересуваються містом, не порушуючи правил дорожнього руху. Саме тому такі події не потребують додаткових дозволів та погоджень з органами місцевої влади.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую