ye-logo.v1.2

Наш репортаж. Повернення професійного футболу до Хмельницького та позитивні емоції від "Поділля"

Спорт 6726

Хмельницька команда вдало розпочала чемпіонат України серед команд другої ліги.

Майже три роки в Хмельницькому не було футбольної команди майстрів. А тому на матч 24 липня у місті чекали з нетерпінням. Як доказ - заповнений більше, ніж на половину СК "Поділля". На гру проти "Суднобудівника" з Миколаєва завітало, з офіційний даними ПФЛ, 4700 глядачів! У жодному місті, в якому пройшли матчі першого туру, стільки вболівальників не було.


На першу гру хмельницьке "Поділля" вийшло в новій формі.

Перед початком матчу вболівальники отримали привітання від влади та футбольних функціонерів міста та області.

"Поділля" з перших хвилин матчу заволоділо ініціативою та "полетіло" вперед. До того ж, відчувався шалений тиск трибун. Скандування "По-ді-лля" "заводило" гравців хмельницької команди. Ось тільки реалізувати свої нагоди вони не могли. Гості ж у першому таймі змогли створити два-три напівмоменти, тоді як господарі повинні були забивати щонайменше двічі. Спочатку Олексій Колесников в один дотик переправляв м’яч з метрів шести, але не точно. А згодом і Андрій Муляр міг відзначитися, але в останній момент в нього відібрали м’яч. Гол назрівав, але на перерву команди пішли за рахунку 0:0.

Алішер Якубов (у білому) - автор першого голу "Поділля" в другій лізі.

Та стадіон таки "вибухнув" на 52 хвилині, коли в воротах"Суднобудівника" відзначився новоспечений капітан "Поділля" Алішер Якубов. Вже після матчу Алішер сказав, що добре запам’ятав цей гол, а також додав: "Без такої підтримки вболівальників нам було б важко виграти цей матч".

Відкрити рахунок у матчі "Поділля" - "Суднобудівник" ще в першому таймі міг Олексій Колесников. 

Владислав Гресь надійно зіграв в обороні, але... заробив жовту картку.

Навіть за рахунку 1:0 гравці "Поділля" продовжили тиснути на ворота команди з Миколаєва. Та гостей не раз рятував голкіпер Вадим Дмитроченко. В одному з епізодів він дивом відбив удар Муляра.

Хмельничани пресингували гостей, а тому не раз відбирали в них м’яча.

А ось ближче до завершення матчу "Суднобудівник" пішов всієї командою вперед. Кінцівка поєдинку видалася доволі нервовою. Гості насідали на ворота "Поділля", намагаючись зрівняти рахунок. Тому й не дивно, коли четвертий арбітр показав, що до основного часу компенсовано 4 хвилини, багато хто з глядачів взявся за голову. Та вийшло все так, що краще і не вигадати. Вже на 93 хвилині матчу Андрій Ліповуз пробив з середньої відстані й зняв усю напругу: "Гол!". Рахунок в матчі став 2:0.

Офіційно - на матчі "Поділля" - Суднобудівник" були присутніми 4700 глядачів.

Андрій Ліповуз не лише забив гол наприкніці матчу, а й потужно грав у відборі.

Ультрас "Поділля" відзначили повернення проффутболу до Хмельницького надувними кульками та новими банерами.

Артем Макарченко був доволі активним на лівому фланзі півзахисту "Поділля".

Через хвилину пролунав фінальний свисток і трибуни СК "Поділля" почали скандувати: "Молодці!". Що ж, це перший матч "Поділля" в другій лізі. І це перша перемога команди Віталія Балицького. Вже 30 липня "Поділля" зіграє свій другий матч. Цього разу на Одещині проти ФК "Балкани" - чемпіона аматорської першості 2016 року. А ось вдома хмельничани зіграють 5 серпня проти запорізького "Металурга".

Ян Морговський тримав оборону "Суднобудівника" в напрузі.

Андрій Муляр також міг відзначитися за "Поділля".

Гравці "Поділля" часто були швидшими за футболістів із Миколаєва.

Склади команд:
«Поділля»: 23.Богдан Савчук – 2.Владислав Гресь, 3.Віталій Миколайчук, 6.Андрій Джурко, 7. Ян Морговський (9.Владислав Чуловський, 74), 8.Андрій Ліповуз, 10.Андрій Муляр, 14. Артем Макарченко, 18. Віталій Костишин (19. Роман Шпиця, 82) , 21. Олексій Колесников (15.Роман Худік, 58), 88.Алішер Якубов (к)
«Суднобудівник»: 1. Вадим Дмитроченко – 2.Віталій Мячин, 4.Вадим Хохлов, 13.Ілля Носов (16.Василь Пасічник, 46), 14.Валерій Сторубльовцев, 17.Олександр Горінов, 20.Леонід Моря, 21.Костянтин Чаус (к) (8.Владислав Барський, 86), 23.Дмитро Дуржинський, 26.Микола Андрієвський, 88.Олександр Толгаренко
Голи: 1:0 – Якубов (52), 2:0 – Ліповуз (90 + 3)

Кінцівка матчу була доволі напруженою.

Футболісти "Поділля" після матчу дякували всім, хто прийшов на стадіон.

Усі результати 1 туру:
"Інгулець-2" - "Реал Фарма" 3:1
"Жемчужина" - "Нікополь-НПГУ" 3:0
"Кристал" - "Металург" 2:1
"Мир" - "Балкани" 0:0
"Поділля" - "Суднобудівник" 2:0
"Рух" - "Іллічівець-2" 6:0
"Нива-В" - "Енергія" 2:2
"Арсенал-Київщина" - "Тепловик" 0:6

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую