ye-logo.v1.2

ФК «Поділля»: лідери травмовані, новачків ще переглядають

Спорт 2454
Алішер Якубов навряд чи скоро вийде на поле в складі Поділля, оскільки буде відновлюватися після травми
Алішер Якубов навряд чи скоро вийде на поле в складі Поділля, оскільки буде відновлюватися після травми. Фото: з архіву

Хмельницька команда готується до нового чемпіонату України з футболу в другій лізі.

Вже 9 липня для хмельницького «Поділля» відкриється новий футбольний сезон матчем першого етапу Кубка України. В рідних стінах хмельничани прийматимуть вінницьку «Ниву-В». Саме ця команда минулого року також стала суперником хмельничан і не дала змогу «Поділлю» піти далі в Кубку України, вигравши у Вінниці з рахунком 3:1.

«Нам було все одно, який клуб дістанеться в суперники, - каже виконуючий обов’язки головного тренера «Поділля» Аркадій Баталов. – Адже особливих ілюзій в Кубку України не маємо. Утім, всі знають наскільки для вболівальників «Поділля» матчі проти «Ниви-В» принципові. Тому очікуємо на аншлаг на стадіоні й, безумовно, будемо робити усе, аби принести радість нашим вболівальникам».

Сам чемпіонат у другій ліз розпочнеться 15 липня. Календаря ще немає, але вже відомо, що першість пройде за новим форматом. По-перше, будуть дві групи. В одній з яких гратимуть два клуби з Хмельниччини – «Поділля» та волочиський «Агробізнес». Також їхніми суперниками будуть чернівецька «Буковина», стрийська «Скала», ФК «Тернопіль», вінницька «Нива-В», «Прикарпаття» з Івано-Франківська, «Арсенал-Київщина» з Білою Церквою, житомирське «Полісся», ФК «Львів», тернопільська «Нива» та «Черкаський Дніпро-2».

«Змагання пройдуть у три кола, - каже президент ФК «Поділля» Євген Бейдерман. – Перші два – традиційно. А третє – половина матчів вдома, інша – на виїзді. Які саме, визначить жереб».

«Поділля» ж вже провело перші міжсезонні товариські матчі. «Вчора двома складами зіграли в Моршині проти «Скали», - розповідає Аркадій Баталов. - Один матч завершили в нічию 1:1, інший програли 1:2. Під навантаженням наші хлопці непогано виглядали. Як у першому матчі, так і в другому. Черговий цикл підготовки завершуємо завтра, 3 липня, товариськими матчами в Чернівцях проти «Буковини». Також двома складами. Після цих матчів вирішуватимемо, кого з потенційних новачків залишимо в «Поділлі». Переглядаємо ж захисників та нападників. А далі… вже гра на Кубок України».

У Моршині за «Поділля» не зіграли ряд ключових футболістів. «Якубову лише вчора зняли гіпс. У нього був рецидив травми, і після повернення зі студентської збірної України в нього діагностували розрив зв'язок гомілкостопа. У Колесникова – струс мозку. Травмовані також Ліповуз, Музичук, Гресь та Муляр», - пояснив Аркадій Юрійович.

Тим часом «Поділля» вже має одного офіційного новачка – Вадима Українця. Він опорний півзахисник, який останні півроку грав в аматорській першості за «Рочин» з Соснівки Львівської області. Натомість завершились контракти у голкіпера Богдана Савчука та захисників Андрія Богославського і Михайла Орошкевича. Вони вже залишили розташування клубу.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую